Uzbrukane otočke navijačke strasti

Lazarov transfer u Hajduk podigao navijačke strasti na otoku, javio se DPH otok Krk, ali u njegovoj obitelji su osnivači Plavo bijelog otoka…

Portal Novi list

Ovaj transfer, iza kojega stoji bivši igrač Rijeke  i česti posjetitelj utakmica na Rujevici Jurica Vranješ, mogao bi dodatno podijeliti ne samo otočku navijačku scenu već izazvati i obiteljske podjele



RIJEKA Vijest o prijelazu Franje Lazara iz kadeta Rijeke u Hajduk posebno bučno odjeknula je u njegovoj rodnoj Malinskoj, odnosno na otoku Krku gdje tradicionalno djeluju dvije jake  navijačke organizacije. Udruga navijača Rijeke, “Plavo bijeli otok”, najbrojnija je navijačka udruga na svim hrvatskim otocima. Boduli su desetljećima u velikom broju pohodili utakmice Rijeke, ali su se kvalitetno organizirali i artikulirali tek kada su oformili PBO.


Društvo prijatelja Hajduka otok Krk također je tradicionalno prisutno na otoku. Jedan od istaknutih članova tog društva bio je i pokojni Franjin djed, poznati vinar Ivan Volarić – Frajona.


Logično, u krčkom DPH-u jedva su dočekali objaviti objavu o Lazarovu prijelazu u “najveći klub”:




“Dobrodošao u najveći klub na svijetu, puno sreće, dobrih igara želi ti Dph otok Krk


U Hajduk stiže Franjo Lazar, kapetan kadeta Rijeke, rođen 2003. godine.


O mladom 17-godišnjem veznjaku su mediji dosta pisali, u prošlom prijelaznom roku se spominjala mogućnost njegova odlaska u Werder, Bayer Leverkusen, a u međuvremenu su se uključili i domaći klubovi (Dinamo, Osijek). On je na kraju definitivno odlučio napustiti Rijeku, a odabrao je dolazak u Hajduk.


Lazar je i mladi hrvatski reprezentativac, a karijeru je počeo na Krku, odakle je podrijetlom.”, naveli su na svojim facebook stranicama otočki navijači Hajduka.


Jasno je da su reakcije u redovima PBO-u potpuno drugačije iako se nisu oglasili na svojim službenim facebook stranicama. Zanimljivo, u Lazarovoj užoj obitelji također ima vatrenih navijača Rijeke, čak  i osnivača Plavo bijelog otoka! Ovaj transfer, iza kojega stoji bivši igrač Rijeke  i česti posjetitelj utakmica na Rujevici Jurica Vranješ, mogao bi dodatno podijeliti ne samo otočku navijačku scenu već izazvati i obiteljske podjele!