Dinamo vs. Rijeka

KRAJ: Rijeka poražena u Maksimiru, bijeli ostavili bolji dojam nego što to sugerira konačan rezultat

Portal Novilist.hr

Maxwell Acosty i Dino Perić/Foto D. KOVAČEVIĆ

Maxwell Acosty i Dino Perić/Foto D. KOVAČEVIĆ



ZAGREB Nogometaši Rijeke od 18 sati u Maksimiru igraju zaostali prvenstveni susret protiv Dinama. Bijele na oproštaju od 2019. godine očekuje veliki derbi protiv aktualnog prvaka koji za momčad trenera Simona Rožmana dolazi u idealnom trenutku. Modri su poljuljani nakon ispadanja iz Europe, uljuljkani sigurnošću koje im donosi čak devet bodova prednosti na drugoplasiranim, a osim toga nedavno su na Rujevici pregazili Rijeku sa čak 5:0 što prirodno nameće podsvjesni zaključak da ih večeras ne očekuje tako zahtjevna zadaća.


Riječani su s druge strane nanizali četiri pobjede, rasli su pod vodstvom novoga trenera i stručnoga stožera u posljednje vrijeme na fizičkom, trkačkom planu, a samim time i planu igre, što je sve zajedno donijelo i bodovni iskorak prema vrhu ljestvice. Osim toga igrači Rijeke u ovaj susret ulaze kao objektivni autsajderi, ali i momčad koja sigurno ima dovoljno igračke kvalitete da se može nadati iznenađenju. Osvojeni bod ili sva tri Riječane bi podignulo na drugo mjesto na zimskoj stanci što bi s obzirom na loš ulazak u prvenstvo i silne klupske pretumbacije predstavljavao sasvim solidan rezultat i dobar zalog za drugi dio sezone. 



– Sigurno da smo motivirani i dat ćemo dati sve od sebe. Sigurno nas boli još uvijek onaj teški poraz na Rujevici i želimo pokazati da je to bio samo naš loš dan, da to nije realno stanje stvari. Za Dinamo se zna da je jak i kvalitetan i čeka nas jako teška utakmica. Dinamo je i favorit, a mi ne nemamo što izgubiti. Idemo odigrati mušku utakmicu, dati sve od sebe i završiti polusezonu na najbolji mogući način – poručio je mladi riječki branič Hrvoje Smolčić.




Stigli su sastavi. Prskalo se vraća na riječka vrata. U sastavu su Tomečak i Raspopović, vjerojatno će crnogorski branič kao na Poljudu na poziciju krilnog napadača budući da u sastavu nema Gorgona. U sastavu Dinama nema Moubandjea, počinje Šitum. Bjelica je izveo praktički najjači Dinamo u ovom trenutku.


90+ 2 minute nadoknade: Kraj utakmice. Rijeka je doživjela poraz u Maksimiru ostavivši bolji dojam nego što to sugerira konačan rezultat.


55. minuta: Najstroža kazna za Dinamo. Raspopović je neoprezno startao na Kadziora, a sudac Pejin pokazao na bijelu točku. Petković je zabio za 3:0.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena.


42. minuta: Čolak je odapeo snažno po lopti s vrha šesnaesterca, Livaković je izvukao loptu ispod grede u korner.


30. minuta: Na tribine je stigla i skupina od stotinjak pripadnika Armade.


24. minuta: Velika prilika za Rijeku. Livaković je odbio udarac Pavičića, a na loptu natrčao Čolak, no vratar Dinama je sjajnom reakcijom spasio svoja vrata. Prethodno je požutio Perić. Pejin mu je zbog vrlo opasnog starta otvorenim džonom mogao pokazati i izravni crveni karton. I branič Dinama se uhvatio za glavu kada je vidio što je napravio. Srećom nije bilo težih posljedica.


GOL!!! Dinamo je u 17. minuti postigao i drugi pogodak. Nekoliko neodlučnih reakcija braniča Rijeke i fliper presudili su Prskalu. Zabio je Oršić.


13. minuta: Kontra Rijeke, Acosty je napravio glavninu posla, a Andrijašević loše završio obećavajuću akciju. 


GOL!!! Dinamo je poveo iz prve prave prilike. Petković je sjajno peto proigrao zaboravljenog Gojaka na čiju povratnu loptu je natrčao Olmo i svladao Prskala u 9. minuti utakmice,


8. minuta: Modri su prema očekivanjima od prvih minuta krenulu u opsadu gostujućih vratiju, ali za sada nema većih prijetnji po Prskalov gol.


1. minuta: Počela je utakmica u Maksimiru.


DINAMO – RIJEKA 3:0


Stadion Maksimir. Gledatelja: 3968. Sudac: Tihomir Pejin (D. Miholjac). Strijelci: 1:0 Olmo (9′), 2:0 Oršić (17′), 3:0 Petković (56′-11m). Žuti kartoni: Perić, Olmo (Dinamo), Smolčić (Rijeka).


DINAMO: Livaković, Stojanović, Perić, Dilaver, Šitum, Moro, Kadzior (od 72′ Hajrović), Olmo (od 86′ Majer), Gojak, Oršić, Petković (od 80′ Gavranović).


RIJEKA: Prskalo, Tomečak, Župarić, Escoval, Smolčić, Pavičić, Capan (od 81′ Lepinjica), Acosty (od 62′ Lončar), Andrijašević, Raspopović (od 72′ Iglesias), Čolak.



Dinamo    19       15       2       2       36:8    47Hajduk    19       10       5       4       30:17    35Rijeka    19       10       4       5       33:24    34Osijek   19       9       6       4       34:22    33Gorica    19       8       5       6       26:27     29Lokomotiva    19       8       4       7       27:25    28S. Belupo    19      5      3     11     18:35    18Inter   19       2       7       10       21:37   13Istra 1961  19       2       6       11       16:30      12Varaždin    19       2       6       10       14:30     12

Sljedeće kolo: Inter – Istra 1961 (31. siječnja), Lokomotiva – Rijeka, Slaven Belupo – Dinamo (1. veljače), Varaždin – Hajduk, Gorica – Osijek (2. veljače).