Rijeka vs. Gent

KRAJ: Bišćan ipak nije uspio, Gent sačuvao prednost iz prve utakmice i plasirao se u skupine Europske lige

Portal Novilist.hr

Maxwell Acosty/D. ŠKOMRLJ

Maxwell Acosty/D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Od 20 sati na Rujevici se igra uzvratni susret play off-a Europske lige. Nogometaši Rijeke imaju prilike pobjedom nad Gentom izboriti skupnu fazu Europske lige. Rezultat iz prve utakmice je aktivan (2:1) i više nego poticajan za bijele. Jasno je međutim da će “bijeli” morati odigrati kompletniju utakmicu nego u Belgiji.


Čekamo službene sastave i na koju se formulu mogućega uspjeha odlučio trener Rijeke, da li će se u momčad na bok vratiti oporavljeni Ivan Tomečak i(li) Alexander Gorgon ili možda Igor Bišćan u rukavu ima neko novo iznenađenje za Belgijance.


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj





Stigli su sastavi. Nema nikakvih iznenađenja u odnosu na ono što se najavljivalo. To znači da se u momčad Rijeke vratio oporavljenik Ivan Tomečak, te da je Bišćan učvrstio blok ispred obrane s dvama klasičnim zadnjim veznim igračima. Gorgon je na klupi gdje prema očekivanjima nema Kvržića.


90.+4 minuta: Kraj utakmice. Rijeka nije uspjela svladati Gent i plasirati se u skupnu fazu Europske lige. Igrači Igora Bišćana nisu smogli snage u nastavku utakmice zaprijetiti Gentu i drugim pogotkom stići barem do produžetaka.


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj



71. minuta: Bišćan je izvukao Capan i ubacio u igru Murića, te naglasio svoje ofenzivne želje.


64. minuta: S tribina se čuju povremeni zvižduci kojima domaći gledatelji pokušavaju potaknuti riječku momčad da krene prema gostujućem golu.


62. minuta: Nema prilika. Obje momčadi djeluju oprezno.


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj



46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici. Rijeka je krenula po pogodak nade.


45+3 minute: Kraj prvoga poluvremena. Rijeka još uvijek ima aktivan rezultat. Bijelima za prolaz treba pobjeda od dva gola prednosti, s 2:1 igrat će se produžeci.


45. minuta: Obje momčadi su prijetile iz nekoliko udaraca iz kuta, ali vratari nisu bili na većim iskušenjima. 


GOL!!! Nepunu minuti nakon vodećeg gola, riječka obrana je loše reagirala, a Plastun zakucao loptu u mrežu za 1:1. Rijeci sada za prolaz trebaju dva gola.


GOL!! Rijeka je u 32. minuti povela pogotkom Jakova Puljića. Glavninu posla napravio je ubačajem Lončar, odnosno Acosty koji je na drugoj vratnici dočekao ubačaj i vratio loptu na noge strijelcu.


18. minuta: Prva promjena u sastavu Rijeke. Iz igre je izašao ozlijeđeni Čolak, ušao je oporavljeni Puljić.


12. minuta: Uzvratila je Rijeka. Acosty je pobjegao desnim bokom, a Lončar natrčao na prizemni ubačaj i poslao loptu kraj gola.


11. minuta: Prilika za Gent. Asare je dočekao ubačaj na desnoj vratnici, Acosty ga nije zatvorio, a branič Belgijanaca natrčao na loptu i poslao je kraj vratnice.


1. minuta: Počela je utakmica na Rujevici.


RIJEKA – GENT 1:1


Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 7562. Sudac Francois Letexier (Francuska). Strijelci: 1:0 Puljić (32′), 1:1  Plastun (33′). Žuti kartoni: Puljić, Capan (Rijeka), Kaminski (Gent).


RIJEKA: Prskalo – Raspopović, Župarić, Punčec, Tomečak – Lepinjica, Capan (od 71′ Murić) – Acosty, Halilović (od 78′ Gorgon), Lončar – Čolak (od 18′ Puljić).


GENT: Kaminski – Asare, Ngadeu, Plastun, Lustig – Kums (od 78′ Castro-Montes), Odjidja, Owusu, David – Jaremčuk, Depoitre.


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj