Rijeka vs. Inter

KRAJ: Bijeli se vratili na treću poziciju i poslali jasnu poruku Splićanima uoči jadranskog derbija

Portal Novilist.hr

Radost strijelaca Antonija Mirka Čolaka i Ivana Lepinjice/V. KARUZA

Radost strijelaca Antonija Mirka Čolaka i Ivana Lepinjice/V. KARUZA



RIJEKA Koliko god bio bolan, na Rujevici nema previše vremena za razmišljanje o visokom porazu u Maksimiru. Rijeku čekaju dvije domaće utakmice u šest dana, od 19 sati gost Rujevice je momčad Intera, a u nedjelju u Rijeku stiže drugoplasirani Hajduk. Momčad Rijeke sigurno će doživjeti promjene u odnosu na jedanaestorku koja je počela susret u Maksimiru.


– Sigurno će se nešto mijenjati. Odigrali smo šest utakmica u 26 dana i dosad su neki igrači bili pod jakim opterećenjem i tu treba biti pametan. Moje razmišljanje ide u smjeru da odaberem najbolje – rekao je trener Rijeke Simon Rožman.



Napad će opet po svemu sudeći predvoditi Gorgon i Čolak ne pribjegne li Rožman povratku na sustav 4-2-3-1 ili 4-1-4-1.




– Capan ima tri žuta, a Prskalo je od ranije aut. Andrijašević je na granici onoga gdje moramo biti maksimalno oprezni da ne bismo napravili neku štetu igraču ne samo za sljedeću utakmicu, nego i za malo duže razdoblje. Još dva igrača, čija imena ne bih spominjao, imaju probleme s virozom. Ovo je prilika i za sve ostale, da pokažemo da imamo širi roster igrača i da svi iskoriste svoju prigodu – rekao je Rožman.


Čekamo službeni zapisnik utakmice i početne sastave.



Stigli su sastavi. U momčadi Rijeke ima samo jedna promjena u odnosu na očekivanu jedanaestorku. Počinje Pavičić umjesto Halilovića koji je na klupi za pričuve. Franka Andrijaševića nema ni na klupi. Gosti su stigli na Rujevicu sa svega tri pričuvna igrača i pričuvnih vratarom. Među pričuvama je ipak osvanuo napadač Rijeke na posudbi u Interu – Josip Mitrović. Društvo mu čini i Komnen Andrić, povratnik u Zaprešić iz Maksimira. 



90+3 minute nadoknade: Kraj utakmice na Rujevici. Rijeka se prema očekivanjima lako obračunala s oslabljenim Interom, vratila na treću poziciju i poslala jasnu poruku Splićanima uoči nedjeljnog jadranskog derbija pred svojim navijačima.


GOL!!! Murić je u 84. minuti sve napravio sam, “povaljao” nekoliko braniča Intera, a onda preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora, uz pomoć vratnice, matirao Freliha.


GOL!!! Mamut je pobjegao riječkoj obrani i netom nakon što je ušao smanjio na 3:1. Bio je to prvi udarac Intera u okvir domaćeg gola


GOL!!! Rijeka je konačno zabila treći gol! Galović je postigao svoj prvijenac u bijelom dresu u 67. minuti podmetnuvši nogu nakon slobodnog udarca.


64. minuta: Nova prijetnja Čolaka, ali opet se zatresao okvir gostujućeg gola.


61. minuta: Rijeci je poništen pogodak.  Pandur je ispucao loptu, Gorgon glavom prenio loptu za Čolaka koji je iznio ispred vratara Freliha i rutinski potentirao. No, oglasili su se suci iz VAR sobe i otkrili da je Gorgon bio u zaleđu.


58. minuta: Nova greda! Pavičić je sve napravio sjajno, ali je ponovo greda bila saveznik gostiju.


51. minuta: Nova promjena u riječkom sastavu. Ušao je Murić umjesto Lončara.


48. minuta: Raspopović je s vrha kaznenog prostora raspalio po lopti, a ona odsjela na gredi nemoćnog Freliha.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Oba trenera iskoristila su po jednu zamjenu. Rožman je izvukao Velkovskog, a ubacio Escovala, dok je Petrović umjesto Savića uveo igrača Rijeke na posudbi u Interu – Josipa Mitrovića.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena.


GOL!!! Ponovo je Pavičić ubacio, ovoga puta iz kornera, a Lepinjica nije propustio realizirati drugu priliku glavom u razmaku od svega jedne minute za 2:0.


40. minuta: Velika prilika za Rijeku. Pavičić je ubacio iz slobodnog udarca, Lepinjica tukao glavom, a Frelih zaustavio njegov udaraca.


25. minuta: Čolak je zatresao mrežu nakon kornera, ali gol je poništen zbog navodnog igranja rukom Lepinjice. Snimka nije  baš potvrdila odluku suca Vučkovića.



GOL!!! Rijeka je povela u 9. minuti iz prve prilike na utakmici. Raspopović je ubacio s desnoga boka, a Čolak leđima okrenut glavom tjemenom zahvatio loptu i prevario vratara Freliha.


1. minuta: Počela je utakmica na Rujevici. Rijeka je krenula po pobjedu vrijednu povratka na treću poziciju i iskupljenje nakon maksimirskog debakla.


RIJEKA – INTER 4:1


Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja: 3675. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Strijelci: 1:0 Čolak (9′), 2:0 Lepinjica (41′), 3:0 Galović (67′), 3:1 Mamut (69′), 4:1 Murić (84′). Žuti kartoni: Galović (Rijeka), Martić, Andrić, Barić (Inter).


RIJEKA: Pandur, Galović, Velkovski (od 46′ Escoval), Smolčić, Raspopović, Pavičić (od 83′ Iglesias), Lepinjica, Lončar (od 51′ Murić), Štefulj, Gorgon, Čolak.


INTER: Frelih, Rom, Van Bruggen, Savić (od 46′ Mitrović), Bosec, Soldo, Martić, Vego, Bilobrk (od 56′ Andrić), Barić, Benčić (od 65′ Mamut).