Nova odgoda

Korona odgodila nedjeljno gostovanje Rijeke u Velikoj Gorici, domaćini bijelih imaju pet pozitivnih igrača

Mateo Sučić

Gorica ima pet pozitivnih igrača i dva negativna koja su u samoizolaciji kao bliski kontakti zbog čega je vodstvo natjecanja prihvatilo njihov zahtjev za odgodom utakmice

RIJEKA Utakmica između Gorice i Rijeke, koja je prema rasporedu trebala biti odigrana u nedjelju 25. listopada na stadionu u Velikoj Gorici, odgođena je zbog povećanog broja pozitivnih nalaza na koronavirus u redovima domaćina. Gorica ima pet pozitivnih igrača i dva negativna koja su u samoizolaciji kao bliski kontakti zbog čega je vodstvo natjecanja prihvatilo njihov zahtjev za odgodom utakmice.


– Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. kolovoza 2020. godine, kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva NK-a Gorica donesena je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno – stoji u obrazloženju povjerenika natjecanja HT Prve lige Josipa Breznog.


Budući da Rijeka ima tri pozitivna igrača, ovakva se odluka čini jedinom razumnom u cilju sprječavanja širenja zaraze. S druge strane, ovo je već treća utakmica u devet kola koju Riječani neće odigrati, zbog nastupa u grupnoj fazi Europske lige “bijelima” su popunjeni svi termini do 19. prosinca pa je sasvim izvjesno da će povjerenik za natjecanje imati podosta problema u traženju slobodnih termina, te je već najavio mogućnost skraćivanja prvenstva.