Kulminacija ozljeda

Kapetan bijelih Alexander Gorgon operiran, izgubljen je do kraja sezone!

Denis Frančišković

Alexander Gorgon i dr. Domagoj Perković/I. TOMIĆ

Alexander Gorgon i dr. Domagoj Perković/I. TOMIĆ

Bilo kako bilo najteže će biti u ovom trenutku treneru Bišćanu. Ostao je bez važne poluge momčadi, najvažnije utakmice tek dolaze, a van stroja mu je još od ranije čak devet igrača. Rijeka to ne pamti! Negdje se očito pogriješilo u trenažnom i pripremnom procesu...RIJEKA Alexander Gorgon, kapetan “bijelih” s Rujevice podvrgnut je operativnom zahvatu zgloba u sepcijalnoj klinici Nemec u Matuljima i za njega je sezona završena! Novi je to, dosad možda i najjači udarac za sastav Igora Bišćana kada se zna što Austrijanac znači za sadašnju momčad Rijeke. Ne samo igrama već i autoritetom, odnosom prema treningu i svakoj utakmici…Gorgon je s bolnom grimasom napustio igru u 45. minuti domaćeg susreta sa Slaven Belupom kada ga je zamijenio Acosty, a odmah po izlasku iz svlačionice našao se na štakama. Zglob lijeve noge bio je izrazito otečen, sam izraz lica kapetana “bijelih” odavao je zabrinutost. Neslužbeno govori se o oporavku od nekoliko tjedana, a uzme li se u obzir proces rehabilitacije, težina ozljede pa ponovno vraćanje u trenažni proces itekako je jasno da gledatelji ovog prvenstva više na travnjaku neće vidjeti svog ljubimca.
A nakon svega otvara se i novo pitanje, hoće li Gorgon uopće više zaigrati na Rijeku? Naime ugovor mu ističe 30. lipnja. S Rujevice su nekoliko puta poslali jasnu poruku da Gorgon zaslužuje “poseban tretman” s obzirom koliko je zadužio klub te da do prekida suradnje neće doći tek tako lako. S druge strane Austrijanac se odlučio za taktiku čekanja unosnije ponude što je posve razumljivo u zreloj 30. godini. No, za razgovor s Rijekom, kako voli istaknuti, uvijek je spreman. Neslužbeno razgovori na relaciji Gorgon – HNK Rijeka traju već duže vrijeme i bili su na dobrom putu finalizacije na obostrano zadovoljstvo. Pitanje je može li i hoće li novonastala situacija nešto promijeniti u svemu tome.


Bilo kako bilo najteže će biti u ovom trenutku treneru Bišćanu. Ostao je bez važne poluge momčadi, najvažnije utakmice tek dolaze, a van stroja mu je još od ranije čak devet igrača. Rijeka to ne pamti! Negdje se očito pogriješilo u trenažnom i pripremnom procesu…