Zabio vrijedne pogotke

JORGE OBREGON Kolumbijski napadač bio je joker trenera Tomića u prvom dijelu sezone: “Želim pomoći momčadi u borbi za dva trofeja”

Zlatko Horvat

KONAC DJELO KRASI - Pogodak Jorgea Obregona protiv Istre 1961/Foto S. DRECHSLER

KONAC DJELO KRASI - Pogodak Jorgea Obregona protiv Istre 1961/Foto S. DRECHSLER

Drugi dio sezone će biti vrlo zanimljiv. Moramo se jako dobro pripremiti da izbjegnemo iznenađenja, osobno želim pomoći u borbi za dva trofeja. Imamo jako dobru momčad. Atmosfera je odlična - kaže 24-godišnji Obregon



RIJEKA Kolumbijac Jorge Obregon stigao je u Rijeku prošloga ljeta iz Varaždina, pojačavši napad Bijelih, koji su na početku priprema popunjavali samo juniori. No, dolazak Drmića i ostatka napadačkog društva Obregonu je donio ulogu jokera trenera Tomića. Kolumbijac je počeo samo tri prvenstvene utakmice, jednu u kvalifikacijama Konferencijske lige, te sve tri u SuperSport hrvatskom kupu. Dva njegova pogotka u prosincu, od ukupno pet u prvom dijelu sezone, imaju veliku vrijednost.


Prvi pogodak u pobjedi nad Dinamom u Maksimiru (1:3) u četvrtfinalu Kupa Hrvatske dao je krila Bijelima, dok je pogodak protiv Istre 1961 u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva donio tri posebno vrijedna boda nakon domaćih posrtaja protiv Hajduka i Gorice. Bili su to bodovi koji su Rijeci donijeli diobu vrha s Dinamom i Osijekom s 40 bodova.


Proveli ste pola sezone u Rijeci. Kako vam se sviđa grad?


– Grad me jako dobro dočekao i istina je da se ovdje osjećam jako ugodno i sretno. Bila je jako pozitivna polusezona. Imamo jako dobru i radnu momčad. Atmosfera je odlična – kaže Jorge Obregon.


Trebalo vam je malo vremena dok se niste snašli u novoj momčadi nakon dolaska iz Varaždina?




– Istina je da me puno koštalo što nisam prošao pripreme. Nisam bio fizički dobro i liga to ne prašta, postala je sve konkurentnija i zahtjevnija.


Nagrada


Strpljivo ste čekali, nagrada je stigla protiv Istre 1961 u prošlom kolu i protiv Dinama u Kupu?


– Hvala Bogu da sam uspio zatvoriti polusezonu na dobar način. Radio sam jako dobro, radio sam vrijedno na svakom treningu i trener Goran Tomić mi je dao sjajnu priliku da krenem protiv Dinama i uspio sam to dobro iskoristiti. Posljednji pogodak, postignut protiv Istre 1961, bio je jako važan za momčad i za mene osobno zbog samopouzdanja te da bih pokazao svoj puni potencijal.


Postali ste trenerov adut za Kup Hrvatske?


– Samo moram ispuniti zahtjeve na svakom treningu, naporno raditi da bi me trener vidio kao važan kotačić u igri, koji može koristiti u svakoj utakmici.


Očekuje nas zanimljiv nastavak sezone. Vaše želje i očekivanja?


– Da, konkurencija za naslov prvaka je vrlo izjednačena i drugi dio sezone će biti vrlo zanimljiv. Moramo se jako dobro pripremiti da izbjegnemo iznenađenja, osobno želim biti spreman pomoći svojoj momčadi u borbi za Kup i ligašku titulu koju svi želimo.


Kolumbija je imala sjajne nogometaše. Koji vam je najdraži i zašto?


– Da, Kolumbija je kroz svoju povijest imala sjajne nogometaše. Od današnjih mi se sviđa Duvan Zapata jer je vrlo moćan napadač, a također volim gledati Jamesa Rodrígueza, za mene on je poseban.


Koliko vam znači igrati napadača poput Josipa Drmića i možete li od njega nešto naučiti?


– Sretan sam što mogu igrati s Drmićem kao izuzetnim igračem i pokušavam učiti od njega na svakom treningu i slušati njegove savjete.


Premier liga


Koje su vaše želje u karijeri, koja zapravo tek počinje?


– Moje želje za ovu sezonu su osvojiti naslov prvaka s Rijekom i konsolidirati se kao reprezentativac svoje zemlje. Jednog dana želio bih zaigrati u Premier ligi.


S koliko golova biste bili zadovoljni ove sezone?


– Više sam zainteresiran za momčad i ako ekipa pobjeđuje, ja sam zadovoljan. Istina je da kao napadač želim zabijati golove i nadam se da ću moći postići dosta u drugom dijelu sezone.


Što ste znali o Hrvatskoj i hrvatskom nogometu prije dolaska u Varaždin?


– Iskreno, nisam znao ništa, ali ono što je hrvatska reprezentacija napravila na Svjetskom prvenstvu je nešto što je kod mnogih pobudilo znatiželju da istraže Hrvatsku.


Kojeg hrvatskog igrača najviše cijenite?


– Jako mi se sviđa Luka Modrić, ja sam navijač Real Madrida pa sam gledao sve njihove i njegove utakmice. Luka ima nevjerojatnu vještinu na terenu.
Jorge Obregon ima ugovor do ljeta 2024. godine i bit će tu još puno golova u Bijelom dresu. Odrađene pripreme prvi su korak prema uspješnom nastavku prvenstva, na tragu onoga protiv Dinama i Istre 1961.