Selahi&Obregon

Belgijski veznjak i kolumbijski napadač vratili Rijeku na vrh: “Ova momčad ima misiju…”

Zlatko Horvat

Lindon Selahi i Jorge Obregon/Foto PIXSELL

Lindon Selahi i Jorge Obregon/Foto PIXSELL

Ove dvije pobjede su važne, ali čeka nas još puno utakmica u drugom dijelu sezone. Moramo sve dobiti želimo li biti na vrhu - kaže Selahi



RIJEKA Junaci s Poljuda vratili su se na Rujevicu, odradili rekuperacijski trening u sitne sate i otišli na zasluženi počinak kao lideri SuperSport HNL-a. Bijeli su ostvarili veliku pobjedu, napravili su preokret na krilima Jorgea Obregona i Lindona Selahija, koji su postigli dva efektna gola, ali bilo je tu puno trke cijele momčadi, velike borbenosti i htijenja, sve začinjeno sjajnom obranom Nediljka Labrovića nakon udarca Laszla Kleinheislera koji nije mogao vjerovati kako je kapetan Rijeke skinuo loptu iz gornjeg kuta.


Lindon Selahi s tribine je pratio posljednja dva susreta jesenskoga dijela prvenstva, sporno je bilo produženje ugovora, koji je istjecao na ljeto. Potpisom novog ugovora, jedan od ključnih igrača prvoga dijela sezone vratio se u momčad.


– Uvijek je lijep osjećaj pobijediti u derbiju. Ovakve utakmice pred punim tribinama su pune emocija, uvijek želiš dati više od sebe. Gubili smo i imali smo razgovor u svlačionici na poluvremenu… Mislim da smo u drugom dijelu dali sve od sebe i pokazali da smo zbilja momčad, i to je najvažnije – rekao je Lindon Selahi.




Postigao je 24-godišnji Selahi gol odluke na Poljudu, dijagonalu vrijednu prvog mjesta, koja je donijela radost na Kvarner, a rastužila navijače Hajduka.


– To mi je posao i zadovoljan sam kada zabijem gol. Sretan sam što su svi ovdje pozitivni i drago mi je da sam produžio ugovor. Znam da imamo misiju i zato se svaki put trudim pomoći momčadi i klubu jer se ovdje dobro osjećam.


Dobre pripreme


Bijeli su u teškom tjednu osvojili šest bodova na ledu Velike Gorice i u grotlu Poljuda, gdje je sve bilo spremno za novu feštu.


– Mislim da smo imali dobre pripreme i pokazali smo u Splitu da smo vrijedno radili. Ove dvije pobjede su važne, ali čeka nas još puno utakmica u drugom dijelu sezone. Moramo sve dobiti želimo li biti na vrhu. Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu i pokušati dobiti sve do kraja – zaključio je Selahi, kojem je to bio sedmi gol u 94. nastupu za Bijele.


Jorge Obregon je postigao 13. gol u 86. nastupu u dresu Rijeke. Prekrasni poluvolej s obrambenim igračem na leđima…


– Prije utakmice rekao sam Veldinu Hodži, koji je moj cimer, da ću ući i dati gol jer sam čekao ovaj trenutak i osjećao sam da će trenutak biti savršen. Tako je i bilo. Hvala Bogu, uspio sam zabiti lijep gol koji nam je dao pozitivan impuls za nastavak igre i tako se i dogodilo, zahvaljujući tom motivu koji nas je nosio dali smo za drugi gol i došli do tri boda – kaže Jorge Obregon.


U Velikoj Gorici je ušao već u 31. minuti i izborio prvi od dvaju jedanaesteraca. Sopić mu vjeruje. S razlogom.


– Jako sam sretan što ovu godinu mogu započeti na ovaj način, i to zahvaljujući radu i treneru koji mi je dao povjerenje i mojim suigračima koji mi također vjeruju. Sto posto sam fokusiran na Rijeku i rekao sam i treneru da će mi misli i koncentracija biti samo na Rijeci. Prije sam u nekim situacijama kad mi nije išlo više razmišljao o odlasku, mislio sam da možda trebam promijeniti okruženje. Ali ovaj put sam sjeo i razgovarao sa Sopićem i rekao sam mu da će moj um biti 100 posto usredotočen na to da ovdje dobro radim. Vidljivo je da su se rad i disciplina isplatili.


Joker s klupe


Obregon, 26-godišnji Kolumbijac koji je u ljeto 2021. godine došao iz Varaždina uz odštetu od pola milijuna eura, kod Sopića ulazi s klupe.


– Strpljivo sam čekao svoj trenutak. Ivanović također radi sjajan posao pa ako budem imao priliku započeti koji put utakmicu od prve minute, to bi bilo sjajno, ali najbitnije je da si svi dajemo podršku neovisno o tome tko počne utakmicu. Najvažnije je da tko god igra donese nešto momčadi.


Slijedi Istra 1961 i prilika za potvrdu prvoga mjesta. A takve utakmice nisu lagane. Puljani su protekle subote izgubili od Dinama (0:1). Mogli su do boda…


– Ostvarili smo dvije važne pobjede koje su nas napunile samopouzdanjem. One su plod dobrih priprema. Imamo sjajnu skupinu igrača koji su pravi ratnici, tako da je igranje kod kuće pred našim gledateljima vrlo važan motivacijski bonus i u nedjelju ćemo bez sumnje izaći i od prve minute napraviti sve da uzmemo tri boda – poručio je Obregon.