Trener HNK Rijeke

Jakirović: Nitko više od mene ne želi pobjedu nad Hajdukom! Očekujem da pokažemo hrabrost

Denis Frančišković

Sergej Jakirović / Foto Mateo Levak

Sergej Jakirović / Foto Mateo Levak

Naravno da bih volio obradovati sve navijače i simpatizere Rijeke, tko sretniji od nas. Ali prvo mi moramo sebe obradovati s jednom dobrom igrom, poručio je



RIJEKA Devedeset i šesto izdanje Jadarnskog derbija je pred vratima, nogometaši Hajduka i Rijeke snage će odmjeriti u nedjeljnom okršaju na Poljudu.


U sasvim različitim situacijama. Splićani imaju prednost od čak 19 bodova na drugom mjestu i ozračje nezadovoljstva, Riječani su osmi, ali s puno pozitivnijim vibracijama u momčadi.


– Derbi je derbi, tenzije će biti visoke, emocije prisutne. Sve pred dobro popunjenim tribinama, jer pretprodaja ide dobro koliko sam pročitao – kaže Sergej Jakirović, trener Rijeke.


Dobro se prezentirati i nešto uzeti




– Zahtjevna je to utakmica u kojoj Hajduk želi isprati gorak okus poraza iz prošlog kola, dok je nama s važnom pobjedom u Šibeniku bilo puno lakše raditi.


Želimo se dobro prezentirati i nešto uzeti. Domaćin će se sigurno željeti nametnuti od prve minute, a na nama je da odgovorimo.


Tu prije svega mislim na odgovornu igru u obrani i čvrstinu u duelima. To mora biti još bolje kako bi se oduprijeli početnom naletu.


Jakirovića raduje i što su svi na dispoziciji, vraća se Vukčević nakon odrađenih žutih kartona.


– Bodetić ima jedino jednu manju ozljedu, nije ništa strašno. Ostali su svi spremni.


Imperativ na Hajduku


U novonastaloj situaciji imperativ je na Hajduku.


– Hajduk igra doma. Očekuje se njihova pobjeda i oni su favoriti. Na nama je kako ćemo se snaći i odgovoriti. Moramo biti puno bolji u otvaranju utakmice nego u Osijeku.


Iz svake utakmice nastojimo izvući pouke, a treba priznati da je momčad iz prvog dijela bila malo mentalno poljuljana dok je sada situacija puno bolja.


Svjesni smo da ne ide to preko noći, ali lakše je sada kada smo uzeli četiri boda. Pritisak će biti na Hajduku, probat ćemo to iskoristiti.


Rivalitet je velik


Po riječima Jakirovića velike su šanse za od prve minute zaigra i Banda.


Na treninzima se pokušalo s nekim rotacijama, a odluka će biti donešena uoči utakmice. Kao trener Zrinjskog Jakirović je u generalki pobijedio Hajduk na Poljudu 1:3.


– Očekujem da ćemo prije svega pokazati hrabrost. Dečki znaju da je utakmica važna. Ali nama je svaka važna. Rivalitet je velik, ali nitko više od mene ne želi pobjedu.


Naravno da bih volio obradovati sve navijače i simpatizere Rijeke, tko sretniji od nas. Ali prvo mi moramo sebe obradovati s jednom dobrom igrom – zaključuje Jakirović.