Trener HNK Rijeka

Jakirović i momci na Rujevici dočekuju Šibenik: Jasno je kakva nas zadaća očekuje

Denis Frančišković

Sergej Jakirović / Foto Vedran Karuza

Sergej Jakirović / Foto Vedran Karuza

Čestitam Šibeniku na sjajnom rezultatu, to nam je upozorenje, rekao je Sergej Jakirović



Nogometaši Rijeke nastavljaju seriju domaćih utakmica subotnjim sudarom sa Šibenčanima, momčadi koja je postala u zadnje vrijeme ugodni hit i lige i Kupa.


Sastav sa Šubićevca u nešto je više od dvadesetak dana dvaput matirao Dinamo i poslao jasnu poruku na Rujevicu. Sergej Jakirović nakon plasmana Šibenčana u finale Kupa morat će dodatno moblizirati svoje snage, koliko god je priprema za svaku utakmicu temljita i sustavna.


Bit će to ujedno ukupno, okrugli 60. susret dvaju klubova u HNL-u, pri čemu Bijeli imaju točno polivicu, 30. pobjeda, dok je 15 susreta završilo bez pobjednika.




Ove sezone Riječani su dvaput slavili na Šubićevcu, a Narančasti uzeli bod na Rujevici.


– Čestitke Šibeniku na ulazu u finale i sjajnom rezultatu. Svi su očekivali finale Dinamo – Hajduk, ali još jednom se pokazalo da nogomet piše malo drugačije priče – kaže trener Jakirović.


– I nama je to na neki način opomena jer čeka nas jedna teška utakmica. Šibenik je u posljednjih 25 dana dvaput pobijedio Dinamo i uzeo bod u Osijeku i jasno je kakva nas zadaća očekuje.


Mi smo se regenerirali od utakmice s Osijekom i imali jedan taktički trening. Nadam se da ćemo uspjeti provesti u djelo ono što smo pripremali.


Stanje u momčadi?


– Dobro je, Dilaver propušta utakmicu zbog tri žuta kartona, Jurić i Bogojević su otpisani zbog ozljeda. Obregon je bio malo bolestan, točnije nije se osjećao dobro. Svi ostali su na dispoziciji – kaže trener Rijeke. (D. F.)