Određene delegacije

Jadranski derbi povjeren najboljem hrvatskom sucu u ovom trenutku, Rijeka s njim uglavnom pobjeđuje

Portal Novi list

Damir Batinić/Foto Arhiva NL

Damir Batinić/Foto Arhiva NL

Batiniću će ovo biti sedmi Jadranski derbi, u prethodnih šest pet je dobila Rijeka, a jedan je završio bez pobjednika



RIJEKA Određeni su suci nadolazećeg prvoligaškog kola. Subotnji Jadranski derbi na Krimeji (17.30 sati ) povjeren je sucu koji je u ove sezone u vrlo dobroj formi, možda i najboljoj u posljednje vrijeme –  Damiru Batiniću. Osječkom sucu, koji je još davne 2002. debitirao na prvoligaškim travnjacima, bliži se dvjestota utakmica u Kupu ili Prvoj HNL. Nerijetko je svojim odlukama znao podizati medijsku prašinu, međutim s godinama je dobio na iskustvu i prerastao u jednu od rijetkih sudačkih konstatni na HR-travnjacima. Batinić u nogama ima šest Jadranskih derbija, počevši od sezone 2005./06.


Zanimljivo, u tih šest ogleda Rijeke i Hajduka niti jedan nije otišao na stranu Splićana (pet pobjeda Rijeke)! Pa ni posljednji odigran na Poljudu jesenas kada su bijeli slavili golovima Menala i Lončara. Osim tog ogleda Batinić je Rijeci sudio još dvaput. U obje utakmice bijeli su bili uspješniji od svojih suparnika, dobili su Šibenik (2:1) i nedavno Lokomotivu (2:3).


Batiniću će na Rujevici asistirati Kruno Šarić (Županja) i Marjan Tomas (Osijek), četvrti sudac Andrej Burilo (Osijek). VAR sudac je Mario Zebec (Cestica), a AVAR Bojan Zobenica (V. Gorica).