Reportaža s treninga

JAČI OD TOPLOTNOG UDARA Igor Bišćan nema milosti prema igračima ni kada je živa na “plus 36”

Marko Cvijanović

Vruće jest, ali ne smijemo se time opterećivati. Čak mislim da je vrućina veći problem u vremenu kada igrači trebaju odmarati, jer... Ako ne upališ klimu, onda se ne možeš odmoriti, a ako je upališ onda, ovako iscrpljen, sebe izlažeš riziku od prehlade ili neke bolesti - ukazuje trener "bijelih" Igor Bišćan



RIJEKA Koža je cvrčala, a znoj se cijedio i u stanju – mirovanja. Suce je još uvijek bilo daleko od Učke, a Celzijusi dogurali do “plus 36”. U hladu! Stvarni “ugođaj” bio je još “upečatljiviji”. Vruće je još uvijek bilo i za kupanje, kamoli za treniranje. Samo… Naravno da treneru Rijeke Igoru Bišćanu nije palo na pamet odstupati od zacrtanog plana priprema.



– Maksimalno smo nastojali prilagoditi vrijeme treniranja, dakle što ranije ujutro i što kasnije poslijepodne. A što se tiče doziranja… To je od dana do dana. Kada osjetimo da su igrači malo umorni, onda modificiramo dio treninga za koji mislimo da bi mogao napraviti više štete, nego koristi. Međutim, 90 posto se odvija po planu, za preostalih deset posto mogli bismo reći da je fleksibilno. Vruće jest, ali ne smijemo se time opterećivati. Čak mislim da je vrućina veći problem u vremenu kada igrači trebaju odmarati, jer… Ako ne upališ klimu, onda se ne možeš odmoriti, a ako je upališ onda, ovako iscrpljen, sebe izlažeš riziku od prehlade ili neke bolesti – ukazuje trener “bijelih” Igor Bišćan, koji je središnji dio treninga osmislio kroz igru “sedam na sedam” na dva gola i dva dodira, i na značajno skraćenom terenu, u kojoj je jedna momčad imala zadatak zabijati golove, a druga čuvati loptu. Tri su se momčadi učestalo izmjenjivale u različitim ulogama tijekom jednominutnog razdoblja visokog intenziteta.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU