Prva HNL

INTER – RIJEKA 0:1. Kraj utakmice u Zaprešiću, bijeli sačuvali minimalnu prednost i ostali u igri za drugo mjesto

Portal Novi list

Inter se ovim porazom oprostio od prvoligaškog društva



ZAPREŠIĆ Nogometaši Rijeke će od 18.55 sati odraditi pretposljednje prvenstveno gostovanje ove sezone. Rijeku očekuje posljednja momčad lige, gotovo pa otpisani Inter koji će u slučaju poraza od bijelih ispustiti i one matematički šanse za ispadanje u Drugu HNL. Rijeka je s druge strane zahvaljujući pobjedi Varaždina i Velikoj Gorici osigurala plasman u Europu, a pobjedom u Zaprešiću može održati one teoretske šanse da se do kraja sezone dokopaju drugog mjesta i kvalifikacija za Ligu prvaka.


Inter je klub iz reda onih s kojim Riječani imaju jako dobru statistiku i tradiciju. Posljednji put izgubili su od “diva iz predgrađa” točno prije 12 godina.


U momčadi Rijeke neće biti Štefulja i Andrijaševića, vrlo vjerojatno i Čolaka, moguće je da trener Rožman napravi još neke promjene.




Čekamo zapisnik i službene sastave utakmice.


Stigli su sastavi.


U zapisniku nema Smolčića, počinje u zadnjoj liniji Galović. Čolak počinje unatoč problema s leđima, a umjesto Franka Andrijaševića starta – Murić. Gorgon je na klupi kao i između ostalih Lepinjica, Sterling, Tomečak, te oporavljeni Štefulj. Bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati Murić koji je obično puno bolje partije pružao kada je ulazio s klupe za pričuve nego kada je počinjao utakmice.


90+5 minuta: Rijeka je ipak uspjela sačuvati minimalnu prednost i ovom pobjedom sačuvati izglede za osvajanje drugog mjesta. Inter više ni teoretski ne može sačuvati prvoligaški status.


92. minuta: Prilika za Inter, iz gužve je tukao Mlinar, a Pandur odbio sačuvao svoju mrežu.


89. minuta: Rijeka se povukla i čuva prednost. Mlinar je zaprijetio iz slobodnjaka i poslao loptu zamalo kraj desnih rašlji.


GOL!!! Čolak je poslao vratara u jednu, a loptu u drugu stranu. Rijeka je povela u 71. minuti.


69. minuta: Van Bruggen je s leđa neoprezno startao na Yatekea na vrhu peterca, a sudac Vučković pokazao na bijelu točku. To odluku je potvrdio i VAR.


64. minuta: Rožman je napravio dvije promjene. Izašli su Murić i Pavičić, ušli Gorgon i Yateke.


54. minuta: Nova prilika za Čolaka. Murić je ubacio iz slobodnjaka, a Čolak neometan glavom poslao loptu u Hadžikića.


47. minuta: Pavičić je tukao s vrha kaznenog prostora, a Hadžikić dobrom intervencijom izbacio loptu u korner. Rijeka je nešto odlučnije ušla u nastavak.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme u Zaprešiću. Nema promjena u sastavima.


45. minuta: Gotovo je prvo poluvrijeme u Zaprešiću s kojim bi se posramili i hrvatski drugoligaši. Igrao se sporohodan nogomet uz jedan udarac u okvir gola i tek  jednu veliku priliku Rijeke.


40. minuta: Prvi udarac u okvir gola na utakmici. Glavom je tukao Pavičić, ali ne previše opasno za domaćeg vratara.


31. minuta: Čolak je prošao po desnoj strani, prevario svojega čuvara na ulasku u kazneni prostor, a lopta je nakon odbijanca došla do Brauta koji je poslao loptu u nebranjenu mrežu. Vratar Hadžikić je loptu po slabom udarcu stigao na gol liniji, a sudac pokazao da je ipak ovoj akciji Rijeke prethodilo. zaleđe.


Armada je uz bijele u Zaprešiću/Foto PIXSELL

Armada je uz bijele u Zaprešiću/Foto PIXSELL


36. minuta: Veliki promašaj Čolaka! Murić je sve napravio, povratnom loptom na vrhu peterca pronašao je Čolaka koji uopće nije očekivao loptu. Odbila se nekontrolirano od njegovih nogu kraj gola.


20.  minuta: Još uvijek nema golova u Zaprešiću, Rijeka je bolja, ali nema velikih prilika. Dvaput je zaprijetio Murić. Igra se u drugoligaškom ritmu.


7. minuta: Pavičić je požutio, to mu je treći karton pa će preskočiti gostovanje na Poljudu. S tribina dopire Armadina podrška.


1.minuta: Počela je utakmica u Zaprešiću.


INTER – RIJEKA 0:1


ŠRC Ivan Laljak-Ivić . Gledatelja: 300. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Strijelac: 0:1 Čolak (71′-11m). Žuti karton: Mlinar, Nekić (Inter), Pavičić, Čolak, Halilović, Braut (Rijeka).


INTER: Hadžikić,  Nekić, Van Bruggen, Barić, Postonjski (od 73′ Bosec), Mlinar, Mazalović, Rom, Marasović, Mamut (od 73′ Benčić), Andrić,


RIJEKA:  Pandur, Escoval, Velkovski, Galović, Raspopović, Halilović, Pavičić (od 64′ Gorgon), Lončar (od 89′ Lepinjica), Braut, Murić (od 64′ Yateke), Čolak.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore