Korona u Prvoj HNL

HNS i epidemiolozi preporučili pojačani nadzor HNK Rijeke, iz kluba poručuju da igrači nisu bili u rizičnom djelokrugu

Portal Novi list

U riječkom prvoligašu zaprimili su obavijest nadležnog epidemiologa i potrebu pojačanog nadzora u sljedećim danima, a u skladu s tim klub će i postupati



RIJEKA HNS je na svojim stranicama reagirao šturim priopćenjem na informaciju da je u Prvoj HNL zabilježen prvi slučaj korone. Preciznije, pozitivan je jedan djelatnik Intera. U Zaprešiću je prošloga vikenda gostovala Rijeka, a u HNS-u su na temelju procjena epidemiologa zaključili da nema mjesta panici, odnosno da je samo dostatno pojačano pratiti klub s Rujevice.


“Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica (NK Rijeka), no radna skupina HNS-a obavijestila ga je o ovom nalazu i preporučila pojačani nadzor u narednom razdoblju”, stoji između ostaloga u priopćenju HNS-a.


U riječkom prvoligašu zaprimili su obavijest nadležnog epidemiologa i potrebu pojačanog nadzora u sljedećim danima, a u skladu s tim klub će i postupati. Znači sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Civilne zaštite i epidemiloške službe, kao i svoje liječničke službe koja je još od početka korona krize poduzela niz mjera. Rijeka od početka nastavka prvenstva provodi sve u skladu s traženim protokolima, uputama i preporukama, a u klubu su zadovoljni i procjenom da igrači Rijeke nisu bili u rizičnom djelokrugu.