Odgoda ili bez publike

HNK Rijeka će odluku o zatvaranju Rujevice donijeti u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite PGŽ

Portal Novilist.hr

Navijači Rijeke možda neće moći na tribine u srijedu protiv Osijeka/V. KARUZA

Navijači Rijeke možda neće moći na tribine u srijedu protiv Osijeka/V. KARUZA



RIJEKA S Rujevice su poslali priopćenje za javnost sljedećeg sadržaja:


“Hrvatski nogometni klub Rijeka pozorno prati situaciju oko širenja koronavirusa. Važno je naglasiti da će HNK Rijeka poštivati svaku odluku odnosno preporuku koju donese civilna zaštita Republike Hrvatske. U slučaju odluke da se utakmice Hrvatski telekom Prve lige u kojima sudjeluje HNK Rijeka odgode ili moraju igrati pred praznim tribinama zbog prijetnji širenja koronavirusa, HNK Rijeka poštivat će odluku nadležnih institucija i postupat će sukladno uputama kao što rade svi svjetski klubovi u ligama u kojima su nadležne institucije donijele odluke da se utakmice odgode ili igraju pred praznim tribinama.


Ujedno, HNK Rijeka je s obzirom na preporuku Nacionalnog stožera civilne zaštite, privremeno obustavio prodaju ulaznica za utakmicu polufinala nogometnog Kupa Hrvatske između HNK Rijeka i NK Osijek (18. ožujka).




Sukladno daljnjem razvoju situacije, odluka o odigravanju s ili bez gledatelja ili odgodi navedene utakmice, bit će donijeta do kraja tjedna u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite PGŽ-a odnosno Hrvatskim nogometnim savezom. O svim detaljima vezano uz nastavak prodaje ili povrat novca za već kupljene ulaznice, navijači će biti pravovremeno obaviješteni.”, stoji u pripćenju HNK Rijeke.


Neslužbeno, iz riječkoga prvoligaša preispituju mogućnost da se ogled s Osijekom odgodi na neki drugi termin. Naime, gledano iz sportskoga stajališta potpuno jasno je da Rijeci najmanje odgovara igrati pred praznim tribinama važnu utakmicu polufinala Kupa, ali i prvenstveni ogled na Aldo Drosini gdje bi bijeli uživali osjetnu navijačku prednost.