Prva HNL

GORICA – RIJEKA 3:4 KRAJ! Rijeka se nakon 0:4 morala izvlačiti! Na kraju ipak uzela tri boda i preskočila Hajduk

Portal Novilist.hr

Slavlje Riječana/Foto D. KOVAČEVIĆ

Slavlje Riječana/Foto D. KOVAČEVIĆ



ZAGREB Nogometaši Rijeke od 20 sati gostuju kod trećeplasirane Gorice u sklopu 27. kola Prve HNL. Riječani su ranijom pobjedom Hajduka pali na četvrto mjesto, ali bi današnjom pobjedom ili remijem ponovno preskočili Splićane, koji imaju i dvije utakmice manje.


Gorana Tomića i njegovu ekipu čeka još jedna teška utakmica, “bijeli” su samo jednom u posljednjih deset susreta s Goricom uspjeli doći do pobjede.


Stigli su službeni sastavi. Tomić je napravio dvije promjene u odnosu na najave, od prve minute će na lijevom beku započeti Štefulj umjesto Vukčevića, dok će Čerin pokriti poziciju zadnjeg veznog zajedno s Lončarom, umjesto Pavičića. Kod Gorice je na klupi najbolji igrač i hrvatski reprezentativac Kristijan Lovrić.


Foto galerija: Gorica - Rijeka, Prva HNL (3. travnja 2021.) Foto: Davor Kovačević





90+5. minuta KRAJ! Rijeka je vodila 4:0, ali Gorica se s tri pogotka uspjela vratiti u utakmicu i zakomplicirati kraj susreta. Ipak, tri boda idu u Rijeku, koja je sada preskočila Hajduk na ljestvici, ali se i približila Gorici na šest bodova zaostatka.


89. minuta Drugi žuti, odnosno crveni karton za igrača Gorice, Nimelyja.


88. minuta Lovrić je zabio i četvrti pogodak Gorice, ali ga sudac nije priznao zbog preranog izvođenja slobodnjaka.


85. minuta GOL! Galović je sada pospremio loptu u vlastitu mrežu.


83. minuta GOL! Mudrinski zabija nakon ubačaja s lijeve strane.


84. minuta Još jedna sjajna neiskorištena šansa Riječana! Lončar se sjurio s desne strane i tukao prema golu, lopta je otišla malo pored vratnice, taman ispred Kulenovića.


76. minuta Andrijašević je požutio te ga neće biti u sljedećem susretu u kojem Rijeka igra protiv Šibenika.


74. minuta GOL! Gorica je preko Mitrovića smanjila zaostatak.


64. minuta GOOOL! Kakva dominacija Rijeke. Čerin je tukao s 20-ak metara i pogodio za visokih 4:0!


56. minuta Kakva bomba Lovrića! Pucao je iz slobodnog udarca s nekih 25 metara, Nevistić se morao dobro rastegnuti da bi to obranio.


50. minuta GOOOL! Sjajni Murić razbija Goricu danas, nakon dvije asistencije sada je zabio i pogodak. Tukao je s desne strane iskosa, njegov udarac je u vlastitu mrežu malo skrenuo Jovičić.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme, trener Gorice je odmah odlučio uvesti Lovrića, dok je Špikić izašao iz igre.


45. minuta Kraj prvoga dijela!


43. minuta Još jedan dobar izlazak Riječana, sjurio se Andrijašević, ali mu je lopta pobjegla te je golman to uspio uzeti.


34. minuta Menalo je zabio i treći pogodak Rijeke, ali je on poništen zbog ranijeg zaleđa Drmića.


30. minuta Velika šansa Rijeke! Ponovno je akter bio Murić koji je ukrao loptu igraču Gorice, izvukao se do ruba kaznenog prostora te je u padu tukao prema golu, ali lopta ide malo pored vratnice!


13. minuta GOOOL! Murić je ubacio u peterac, a Drmić poentirao glavom.


11. minuta GOOOL! Odličan pas Murića prema Andrijaševiću, koji je loptu mirno iz blizine pospremio u mrežu.


8. minuta Murić je sada promašio nemoguće! Andrijašević je krenuo u kontru, sjajno proigrao Murića koji se sam sjurio prema golmanu Gorice, mogao je odmah pucati, ali ga je odlučio zaobići. Nakon toga je pogodio vanjsku mrežu…


1.minuta Krenula je utakmica. Uoči početka Kristijan Lovrić dobio je priznanje za debi u dresu seniorske reprezentacije Hrvatske, čime je postao prvi igrač Gorice koji je igrao za Hrvatsku.


GORICA – RIJEKA 3:4


Gradski stadion. Sudac: Duje Strukan (Split). Strijelac: 0:1 Andrijašević (11′), 0:2 Drmić (13′), 0:3 Murić (50′), 0:4 Čerin (64′), 1:4 Mitrović (74′), 2:4 Mudrinski (83′), 3:4 Galović (86′-ag) . Žuti karton: Andrijašević, Štefulj (Rijeka), Jovičić (Gorica). Crveni karton: Nimely (Gorica).


GORICA (4-2-3-1): Banić, Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić, Babec, Junior (od 55′ Prsir), Hamad (od 71′ Mitrović), Kalik (od 55′ Nimely), Špikić (od 46′ Lovrić), Dieye (od 71′ Mudrinski).


RIJEKA (4-2-3-1): Nevistić, Tomečak, Capan, Galović, Štefulj, Čerin (od 76′ Mudražija), Lončar, Murić (od 89′ Liber), Andrijašević, Menalo (od 89′ Pavičić), Drmić (od 71′ Kulenović).



Standings provided by SofaScore LiveScore