Brod već rasprodan

Generalni direktor HNK Rijeka o logističkim i navijačkim pripremama za finale Kupa: “Očekujemo dvadesetak autobusa navijača”

Denis Frančišković

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Sva vozila ići će od Grobnika do samoga Poljuda u pratnji policije i neće biti nikakvih problema glede sigurnosti. Krenut će se u jutarnjim satima, a okvirni program je da se oko tri, četiri sata ranije dođe do Dugopolja



RIJEKA Nogometašima Rijeke preostaju još četiri kola do kraja HNL-a, ali svibanjska groznica već se polako osjeća, puno toga usmjereno je prema Splitu i finalu Kupa Hrvatske. Direktna borba za još jedan trofej i to s Hajdukom, magnet je, kako za igrače, tako i za navijače, točnije cijelu klupsku operativu. Cilj je na Poljudu se predstaviti u što boljem svjetlu i imati što bolju podršku.


– Ulaznice za finale su se već počele prodavati na Rujevici, od 16 do 21 sat rade blagajne svaki dan, osim vikenda kada će se ulaznice prodavati samo kada su domaće utakmice – kaže generalni direktor Rijeke Luka Ivančić. – Na raspolaganju imamo šest tisuća ulaznica, postoje tri kategorije ulaznica, sektor A po 90, sektor B po 120 i sektori C i D po 150 kuna. Jesmo li zadovoljni dobivenim? Apsolutno, to je kontigent ulaznica koji zadovoljava potrebe Rijeke.


POZIV SIMPATIZERIMA KLUBA - Luka Ivančić/Foto D. FRANČIŠKOVIĆ

POZIV SIMPATIZERIMA KLUBA – Luka Ivančić/Foto D. FRANČIŠKOVIĆ


Zanimljivo, svaki navijač može kupiti neograničen broj ulaznica.




– Za kupovinu ulaznica potrebno je ime, prezime i datum rođenja, a za veće grupe ljudi dovoljno je da jedan navijač predoči osobne iskaznice ostalih. Nadam se da će otići cijeli taj kontigent ulaznica jer je potražnja velika. Brod od tisuću mjesta već je rasprodan, već sada je rasprodano sedam autobusa, a osobno očekujem da će još tri puta toliko autobusa krenuti put Splita, znači oko njih oko dvadesetak. Tu je i ostatak navijača koji će ići u privatnom aranžmanu s automobilima i kombijima. Pozivam navijače da dođu jer su nam svojim bodrenjem dali značajan obol plasmanu u finale – dodaje Ivančić.


Organizacija utakmice ide svojim tijekom, sve će biti detaljno isplanirano, posebno na planu sigurnosti.


– Mi smo već daleko u organizaciji te utakmice neovisno o još četiri utakmice u prvenstvu. U stalnom smo kontaktu s Hajdukom, koliko god smo mi domaćini, igra se na njihovom stadionu. Sva vozila ići će od Grobnika do samoga Poljuda u pratnji policije i neće biti nikakvih problema glede sigurnosti. Krenut će se u jutarnjim satima, a okvirni program je da se oko tri, četiri sata ranije dođe do Dugopolja.


Očekujemo da ćemo oko stadiona imati i neki naš navijački korner na kojem će se moći osvježiti prije finala. Početak utakmice je u 19 sati.
I predstavnici županijskih nogometnih klubova mogu se javiti na Rujevicu oko organiziranog odlaska na finale.


– Već sam dobio upite nekih klubova i za sve one iz PGŽ-a i šire, koji žele doći bodriti Rijeku, spremni smo organizirati polazak iz kampa Rujevice. S te strane ne bi trebalo biti nikakvih problema, organizirat ćemo cijeli put – tvrdi direktor Bijelih.


I Rijeka će se kandidirati za domaćina

Nakon niza gradova po cijeloj Hrvatskoj očekuje se i kandidatura Rijeke za jedno finale Kupa, možda već sljedeće godine. Kakve su šanse za to?
– Rijeka nikad nije organizirala finale Kupa i sigurno da ta mogućnost postoji. Očekujem da ćemo u dogledno vrijeme biti domaćini. Nama je to također u interesu i cilj, bit ćemo jedan od budućih kandidata – najavljuje Ivančić.