Finale Kupa

FOTO/VIDEO RIJEKA – HAJDUK 1:3 KRAJ! Riječani nisu uspjeli iznenaditi s igračem manje. Hajduk osvojio Kup

Portal Novilist.hr

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

Smolčić se od kluba (odlazi u Eintracht) oprostio na najgori mogući način. U potpunosti je nepotrebno povlačio Livaju za dres i zaradio drugi žuti karton te ostavio ekipu s igračem manje...



RIJEKA Još jedan Jadranski derbi, danas ipak posebniji nego inače. Nogometaši Rijeke i Hajduka na Poljudu će odmjeriti snage u utakmici koja odlučuje tko će osvojiti trofej Kupa Hrvatske, odnosno trofej “Rabuzinovo sunce”.


Borba je to između dvije ekipe koje su osvajale Kup po šest puta, Hajduk je zadnji put do trofeja došao 2013. godine, dok je Rijeka slavila 2020. u Šibeniku.


Stigli su službeni sastavi. U zapisniku Rijeke nema ozlijeđenog Harisa Vučkića, dok je kod Hajduka izostao Nikola Kalinić. U odnosu na našu najavu početnog sastava, Tomić je tek napravio jednu promjenu.




Na klupi je ostavio desnog beka Solana, umjesto kojeg će ipak od prve minute zaigrati Vukčević. U tom slučaju, desnu stranu će zauzeti Ampem, dok će Vukčević igrati na njemu prirodnom lijevom boku.


Foto galerija: Finale Kupa Hajduk - Rijeka Foto: Mateo Levak



90+3. minuta KRAJ! Rijeka nije uspjela osvojiti trofej Kupa. Drmić je doveo Bijele u rano vodstvo, ali Splićani su preokrenuli, a potom i ostali s igračem više zahvaljujući gluposti Smolčića.


90. minuta Utakmica je bila prekinuta na nekoliko minuta zbog incidenata na tribinama. Navijači Rijeke bacali su baklje i boce prema VIP loži, kao i prema navijačima Hajduka, vjerojatno nakon provokacija. Interventna policija je smirila situaciju.


81. minuta Dobra akcija Bušnje i Drmića, prvi strijelac Rijeke je tukao preko gola.


78. minuta Svašta sada promašuju igrači Hajduka, Melnjak je glavom tukao pored vratnice.


71. minuta Livaja je imao dva zicera, prvi mu je obranio Labrović, a drugi je sam upropastio. Očekivano Hajduk dominira s igračem više.


63. minuta Velike obrane Labrovića! Obranio je dva udarca Melnjaka zaredom, oba su bila iz blizine.


56. minuta GOL! Velika pogreška Selahija, koji je dodao loptu igraču Hajduka. Melnjak je dvostruki strijelac u finalu.


55. minuta Imala je Rijeka nekoliko akcija u prvih 10 minuta drugog dijela, ali uglavnom bezopasno.


46. minuta Krenulo je drugo poluvrijeme. Kod Rijeke očekivana promjena, desni bek Solano ulazi u igru, a izlazi napadač Obregon.


45+1. minuta Kraj prvog dijela.


42. minuta CRVENI ZA SMOLČIĆA! Kapetan Rijeke se od kluba (odlazi u Eintracht) oprostio na najgori mogući način. U potpunosti je nepotrebno povlačio Livaju za dres i zaradio drugi žuti karton.


36. minuta GOL! Opet je riječka obrana zakazala nakon prekida. Nakon slobodnog udarca Livaja je ubacio prizemnu loptu, a Melnjak ostao sam pored riječkih braniča i bez problema ubacio loptu u mrežu.


33. minuta Velika opasnost pred vratima Rijeke! Grgić je odlično ubacio u prostor za Melnjaka, koji nije uspio dobro zahvatiti loptu, ali je pucao malo iznad gola.


27. minuta Žuti karton za Fossatija zbog prekršaja, a Smolčića zbog prigovora.


24. minuta GOL! Rijeka je primila pogodak nakon prekida. Ferro je bio najviši u skoku nakon kornera, nadvisio je Smolčića…


21. minuta Velika šansa Hajduka! Melnjak je ubacio, a Krovinović opasno pucao blizu vratnice.


13. minuta GOOOL! Drmić je doveo Rijeku u rano vodstvo! Krenuli su Bijeli u brzu kontru, Obregon je sjajno proigrao Drmića koji je sam izbio pred golmana i poentirao!


9. minuta Livaja glavom šutira preko gola.


4. minuta Prilika Livaje! Smolčić je pogriješio, a napadač Hajduka tukao iz voleja s velike udaljenosti, ali na kraju bezopasno za Labrovića.


3. minuta Melnjak je pokušao, ali udarac s 20-ak metara je otišao pored gola.


1.minuta Krenuo je susret na Poljudu!


Uoči utakmice: Trofej Kupa su na teren iznijeli legende Hajduka i Rijeke, Ivica Šurjak i Mladen Mladenović. Hrvatsku himnu je otpjevao Mate Grgat.



Navijači polako pune tribine Poljuda…





Armada je  brodom stigla u Split oko 15 sati. Dočekala ih je policija koja je njihove autobuse potom pratila sve do Poljuda.





RIJEKA – HAJDUK 1:3


Stadion Poljud. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Strijelci: 1:0 Drmić (13′), 1:1 Ferro (24′), 1:2 Melnjak (36′), 1:3 Melnjak (56′). Žuti karton: Smolčić, Selahi (Rijeka), Fossati, Grgić (Hajduk). Crveni karton: Smolčić (Rijeka).


RIJEKA (3-5-2): Labrović, Krešić, Velkovski, Smolčić, Ampem (od 76′ Bušnja), Selahi (od 63′ Lepinjica), Pavičić (od 63′ Murić), Gnezda Čerin, Vukčević, Drmić, Obregon (od 46′ Solano).


HAJDUK (4-4-2): L. Kalinić, Mikanović, Ferro, Elez, Melnjak, Fossati, Grgić (od 62′ Vuković), Krovinović, Sahiti (od 81′ Biuk), Livaja, Mlakar (od 62′ Čolina).