Počele pripreme

FOTO Sergej Jakirović počeo pripreme s 21 igračem i potvrdio da se radi na dovođenju pojačanja iz Dinama, Vučkić na odlasku

Denis Frančišković

Sergej Jakirović s igračima na prvom treningu/S. DRECHSLER

Sergej Jakirović s igračima na prvom treningu/S. DRECHSLER

Prvom treningu odazvao se 21 igrač, zbog bolesti i rehabilitacije izostalo je njih šest, sedam će početi vježbati 7. prosinca, dok će se naknadno treninzima priključiti i tri juniora

RIJEKA  Sergej Jakirović, novi trener Rijeke, poveo je jutros Bijele u zimske pripreme nakon kojih će, sasvim je jasno, momčad dobiti sasvim drugačije konture. Prvom treningu odazvao se 21 igrač, zbog bolesti i rehabilitacije izostalo je njih šest, sedam će početi vježbati 7. prosinca, dok će se naknadno treninzima priključiti i tri juniora. Zanimljivo, nakon dugo vremena pripreme će biti odrađene najvećim dijelom u klupskom kampu, a zasad je poznat termin tek jedne pripreme utakmice od njih devet, Bijeli će 10. prosinca gostovati na Mavrincima u prijateljskom srazu s Grobničanom.


– U nedjelju smo imali prozivku, sve je u redu, a neki igrači poput Mitrovića i Vukčevića su u fazi rehabilitacije tako da ćemo s njima morati biti strpljivi. Djuričin se razbolio, a neki su dobili do srijede produženi odmor – kaže trener Jakirović. – Neki rade i na potencijalnom transferu, a danas ćemo imati i inicijalno testiranje da vidimo u kakvom su stanju igrači. Cijelo vrijeme bit ćemo na Rujevici dok se potpuno ne kompletiramo. Radimo i na dolasku nekolicine novih igrača, a postoji mogućnost i da odemo negdje na nekoliko dana radi “team buildinga”.


Foto galerija: Prvi trening nogometaša Rijeke na startu zimskih priprema Foto: Sergej Drechsler


Srezavanje glomaznog igračkog kadra jedan je od prioriteta početka priprema.


– Naravno, želim što prije imati definiran igrački kadar, kompletirati pozicije  na kojima nam trebaju pojačanja jer smo deficitarni ili nemamo dobru konkurenciju. Vjerujem da će to biti riješeno već ovaj tjedan – dodao je Jakirović. – Najava klupskih sankcija? Mislim da su igrači svjesni da su podbacili prošlu sezonu, već sam komunicirao na tu temu s odgovornima u klubu, a čak postoji i mogućnost da se založim da te kazne budu manje ili da ih uopće ne bude. Vidjet ćemo, o tome će se još razgovarati. Vrijeme će pokazati.


U rubrici onih koji traže novi klub je i ime Harisa Vučkića.


– Vučkić je dobio produženi odmor, traži malo vremena i postoji mogućnost njegovog potencijalnog transfera.


Posljednjih dana govori se o mogućnosti dolaska nekoliko igrača Dinama na Rujevicu. Koliko u svemu ima istine?


– Ima u tome istine. Tražimo kvalitetne igrače i pojačanja. Nije ih lako dovesti, ali ima nekoliko igrača koji su nam zanimljivi. To znači da su mladi, potentni i da mogu donijeti kvalitetu. Vidjet ćemo hoćemo li to uspjeti realizirati. Tražimo, ali samo one koji će nam donijeti dodatnu kvalitetu.


Kapetan Nediljko Labrović zaželio je dobrodošlicu novom treneru.


– Svjesni smo kakva je polusezona iza nas i u nastavak ulazimo motiviraniji i željniji, želimo se još više dokazati jer smo ostali dužni navijačima. Vjerujem da ćemo se kroz dobre pripreme, u što uopće ne sumnjam, pokazati u pravom svjetlu – najavio je Labrović.


Na prvom treningu Bijelih našli su se: Alen Grgić, Anton Krešić, Duje Dujmović, Ivan Smolčić, Jorge Obregon, Lindon Selahi, Mario Vrančić, Martin Zlomislić, Bruno Goda, Matija Frigan, Nais Djouahra, Nediljko Labrović, Nikita Vlasenko, Prince Ampem, Bruno Bogojević, Veldin Hodža, Niko Galešić, Pablo Alvarez, Adrian Liber, Dominik Simčić i Alen Halilović.


Zbog bolesti i rehabilitacije izostali su Matej Mitrović, Marco Djuričin, Andrija Vukčević, Mislav Zadro, Aleksa Todorović i David Nwolokor, dok će se naknadno 7. prosinca priključiti Bernard Karicca, Damjan Pavlović, Denis Bušnja. Gabriel Lunetta, Mateo Pavlović, Mikhail Merkulov i Roko Jurišić. Od juniora pripremama će se priključiti Noel Bodetić, Niko Gajzler i Andro Babić.