Presica na Rujevici

Fausto Budicin uoči susjedskog derbija: “Fokusiramo se na Istru, a što će biti od ponedjeljka ili utorka, to nije pitanje za mene”

Zlatko Horvat

Fausto Budicin/Foto M. GRACIN

Fausto Budicin/Foto M. GRACIN

Ima različitih izjava oko trenutne situacije. Moj stav je da se fokusiram samo na ono što nas čeka na terenu - rekao je Budicin



RIJEKA Fausto Budicin imat će sutra premijeru na klupi Bijelih protiv Istre 1961 u Puli, iako je, barem prema zapisnicima, momčad vodio i do sada. Rođeni Puljanin, nekadašnji igrač pulskog sastava, među koje je stigao iz Rovinja još prije 23 godine, koji je Zeleno-žutih kao trener vodio u 18 utakmica prošlog prvenstva, igrom sudbine prvu će utakmicu na klupi Bijelih imati baš na “Drosini”. U jednoj nezavidnoj situaciji. Rijeka i Istra su na posljednja mjesta ljestvice SuperSport HNL-a sa četiri boda, a Bijele od “fenjera” dijeli tek nešto bolja gol-razlika. Svjestan je toga i Budicin, koji nema pravo na poraz, baš kao i njegova momčad.


– Ima različitih izjava oko trenutne situacije. Moj stav je da se fokusiram samo na ono što nas čeka na terenu. Uskočio sam pomoći klubu da prebrodi ovu iznenadnu situaciju. Razgovarali smo isključivo o nedjeljnoj utakmici protiv Istre 1961. Tu sam već neko vrijeme i obavljao sam razne funkcije unutar kluba. Znam da situacija nije očekivana, ne odgovara nadanjima kluba. Bitno je skupiti snagu i koncentraciju, fokusiramo se na Istru, a što će biti od ponedjeljka ili utorka, to nije pitanje za mene – rekao je Budicin na konferenciji za medije, održanoj na Rujevici.


Za to vrijeme na pomoćnom terenu pripremao se trening momčadi.




– Što se tiče treninga, mislim da smo izvršili većinu predviđenih zahtjeva. Imamo sitnih problema po pitanju ozljeda. Mogu odmah najaviti da Alen Halilović, nažalost, neće biti u konkurenciji za utakmicu. Imamo još nekoliko načetih igrača oko kojih ćemo odluku donijeti neposrednu uoči utakmicu. Vidjet ćemo na treninzima njihovu razinu spremnosti.


Za momčad neće biti onog šoka kakvog donosi smjena trenera jer je Budicin bio na svakom treningu uz Dragana Tadića.


– Do sada se radilo slično kao i ovaj tjedan, jedina razlika je, nažalost, što u stručnom stožeru više nema Dragana Tadića. Želio bih mu se zahvaliti jer je radio predano cijelo vrijeme dok je bio šef struke i znam koliko mu znači ovaj klub i koliko mu je značio dobar rezultat na utakmicama. Nažalost, došlo je do ove iznenadne smjene. Pozitivan šok? Ne znam, vidjet ćemo u nedjelju kako će reagirati momčad. Nadam se da ćemo odigrati pravu mušku utakmicu, kvalitetnu, s pozitivnim rezultatom, koji će ići i Tadiću u čast.