Uputstva za navijače

Evo što sve trebate znati ako ćete biti među 3000 navijača Rijeke koji će se zaputiti na finale Kupa u Split

Portal Novi list

Dio navijača Rijeke će put Poljuda morskim putem/Foto Arhiva NL

Dio navijača Rijeke će put Poljuda morskim putem/Foto Arhiva NL

Preporučeno vrijeme dolaska svim navijačima HNK Rijeka na naplatnu postaju Dugopolje je u 16 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravovremeni dolazak na stadion



RIJEKA HNK Rijeka je na svojim stranicama objavila priopćenje uoči finala Kupa namijenjenom u prvom redu svim onim navijačima koji će se zaputiti u Split. Priopćenje prenosimo u cijelosti:


“Nogometaši Rijeke u četvrtak (Stadion Poljud, 19 sati) protiv Hajduka igraju finale Supersport Hrvatski kup.


Obavještavamo naše navijače da je za sektore namijenjene navijačima HNK Rijeka prodano oko 3000 ulaznica i da na dan utakmice neće biti prodaje ulaznica na stadionu.




S obzirom da će uz već najavljeni odlazak brodom u organizaciji Kluba navijača Armada veći dio naših navijača na utakmicu putovati sredstvima cestovnog prijevoza prenosimo slijedeće informacije dobivene od Policijske uprave splitsko-dalmatinske.


Policija će obavljati prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača HNK Rijeka na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje.


Preporučeno vrijeme dolaska svim navijačima HNK Rijeka na naplatnu postaju Dugopolje je u 16 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravovremeni dolazak na stadion.


Sve organizirane skupine navijača, koje budu putovale autobusima bit će upućene izravno na stadion. Za sve ostale navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi vozilima osiguran je parking pod policijskim nadzorom kod naplatne postaje Dugopolje te je organiziran prijevoz autobusima do stadiona i natrag.


Ulazi na stadion bit će otvoreni od 16 sati. Posebno napominjemo našim navijačima da prilikom ulaza na stadion moraju posjedovati personaliziranu ulaznicu (na svoje ime i prezime) i osobni dokument s fotografijom (osobna, putovnica ili vozačka).


Pozivamo i molimo sve naše navijače na fer i korektno navijanje te podsjećamo na zakonske odredbe iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima prije, za vrijeme i nakon utakmice, a koja se odnose na prekomjernu alkoholiziranost (preko 0,5 g/kg), zabranu posjedovanja i uporabe pirotehničkih sredstavasvih oblika diskriminacijskog ponašanjabacanja predmeta i neovlašteni ulazak u natjecateljski prostor i dr.


Posebno apeliramo na sve naše navijače da se suzdrže od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle rigorozne sankcije za naš klub, a ujedno i za sve naše navijače.


Veliko hvala svim našim navijačima koji su nas pratili tijekom cijele sezone, a posebno onima koji će nas i u četvrtak bodriti sa tribina i dati dodatnu snagu našim igračima da vrate Rabuzinovo sunce tamo gdje mu je i mjesto – u našu najdražu Rijeku.