Koprivnički "post festum"

Evo što je pokazala analiza remija nogometaša Rijeke u Koprivnici, jedan igrač ponovo je prezentirao raskoš svog talenta

Denis Frančišković

Hansel Zapata i Sava Arangel Čestić/D. KOVAČEVIĆ

Hansel Zapata i Sava Arangel Čestić/D. KOVAČEVIĆ

Rijeka je utakmicu u Koprivnici odigrala s prosjekom od 23.4 godine startne jedanaestorke, što je svakako zanimljiv i dojmljiv podatak

Plusevi




ROBERT MURIĆ


Robert Murić opet je prezentirao raskoš svog talenta i kad momčad ne ide dalje. Bljesnuo je s dvije sjajne asistencije i bio najbolji Rijekin igrač. Murić je ujedno najnovijim potezima kod golova preuzeo ulogu prvog asistenta lige (10) ispred Petra Bočkaja (9) iz Dinama i Ivana Delića (9) iz Šibenika.


PROSJEK GODINA
Rijeka je utakmicu u Koprivnici odigrala s prosjekom od 23.4 godine startne jedanaestorke, što je svakako zanimljiv i dojmljiv podatak. Davanje više šanse mladim igračima sigurno će biti jedan od prioriteta struke u narednom razdoblju, što se moglo iščitati i iz posljednjih izjava menadžera Roberta Palikuče.




UDARCI I PRILIKE


Riječani su dominirali u gotovo svim statističkim pokazateljima koprivničkog sraza. Međutim, to puno puta nije dovoljno za pobjedu. Imali su više udaraca (12/7), točnih dugih lopti, dodavanja te osvojenih zračnih duela (12/6). Oduzeli su i dosta više lopti protivniku (19/11).


 
Minusi


 


SAVA ČESTIĆ
Sava Arangel Čestić dobio je iznova šansu u početnoj postavi i opet odigrao ispod očekivanja. Došao je ove zime iz Njemačke kao veliki talent u kojeg se polaže puno nade, no zasad ne opravdava očekivanja. Skrivio je jedanaesterac i djelovao nesigurno. Dva autogola ovog proljeća očito su ostavila traga na Čestiću.


PET CRNIH MINUTA
Teško da ijedna utakmica Bijelih u posljednje vrijeme može proći bez crnih rupa. Ona u Koprivnici dogodila se u razdoblju od 56. do 59. minute kada je Ivan Krstanović, bivši igrač Rijeke i legenda hrvatskih stadiona, s dva gola preokrenuo tijek susreta i natjerao Tomića na žurne promjene (Pavičić, Vukčević).


IZGUBLJEN POSJEDI
Riječani su zakazali u segmentu izgubljenog posjeda (161/136), a napravili su i dvostruko manje prekršaja od protivnika što se svakako bitno osjeti na travnjaku (7/14). Pomlađenoj momčadi pojačanoj za nekoliko iskusnih igrača očito će trebati više »krvi«, agresije i nametanja protivniku.