Ljubav i mržnja

Evo kako je glavni kandidat za novoga trenera Rijeke svojevremeno “častio” navijače sa zapadne tribine Rujevice

Portal Novi list

Goran Tomić/Foto Arhiva NL

Goran Tomić/Foto Arhiva NL

Toliku količinu mržnje prema nama kao klubu, vrijeđanja na osobnoj razini ja nisam nikada doživio ni kao igrači, a ni kao trener - izjavio je Tomić prije nepunih godinu dana s pozicije trenera Lokomotive



RIJEKA Goran Tomić je prema svim relevantnim izvorima glavni kandidat za preuzimanje upražnjenog mjesta trenera Rijeke. Čeka se potvrda s Rujevice i to žurna jer novoga trenera “bijelih” već u srijedu čeka vrlo važan kup-susret u Osijeku. Štoviše, nakon poraza od Hajduka dovedeno je u pitanje i četvrto mjesto pa  natjecanje u Kupu dobiva na važnosti. Rijeci predstoji grčevita borba za plasman u Europu, ono što se prijašnjih godina činilo kao potpuno očekivan i normalan doseg koji niti u jednom trenutku nije upitan.


Rad u Lokomotivi najveća je Tomićeva trenerska preporuka za posao na Rujevici. Zagrepčani su pod njegovim vodstvom igrali dopadljiv i prepoznatljiv nogomet rasterećeni velikih rezultatskih očekivanja i obveza osvajanja trofeja. Lokomotiva je pod njegovim vodstvom bila druga, plasirala se u finale Kupa, međutim u konačnici ništa nije osvojila. Brzo se zaboravilo da je prošle sezone Lokomotiva nadigrala Rijeke u finalu Kupa. Pamtit će se samo da je Simon Rožman ušao u krug odabranih trenera koji su s Rijekom osvajali Rabuzinovo sunce. Finala se ne igraju za dojam već za – trofej. A navijači Rijeke, posljednjih sezona navikli na velike rezultate, uvijek od svojih ljubimaca očekuju – najviše moguće ili – trofeje. Jasno je da rad u takvim okolnostima donosi određeni pritisak s kojim se mora suočiti svaki stručnjak koji sjeda na klupu Rijeke. Uostalom, Tomić je i na klupi Lokomotive svojedobno spoznao specifičnosti rada u velikim klubovima. Prije nepunih godinu dana održao je lekciju navijačima Rijeke sa zapadne tribine, koji su u želji da pomognu bijelima malo pretjerali ili jednostavno činili ono što nogometni navijači, koji žarko žele uspjeh svojega kluba, nerijetko čine.


–  Prvo bih rekao nešto što me jako tišti i to nije prvi put da se dešava na na Rujevici. Toliku količinu mržnje prema nama kao klubu, vrijeđanja na osobnoj razini ja nisam nikada doživio ni kao igrači, a ni kao trener. Rijeka kao grad to apsolutno ne zaslužuje. Nismo provocirali, niti smo nešto radili. Toliku količinu mržnje nisam nikada vidio. Jako sam tužan zbog toga jer ipak je ovo sport i ljudi bi trebali  svoje frustracije riješavati negdje drugdje – izjavio je ondašnji trener Lokomotive, a prenijeli svi relevantni mediji.




Tomić će, ukoliko doista postane trener Rijeke, vrlo brzo spoznati kako je kratak put od mržnje do ljubavi i obrnuto. Jasno, ukoliko od Rijeke ponovo napravi momčad koja će biti sposobna ući u borbu za trofeje…