Analiza

Dvojac Murić – Liber povukao je Rijeku prema pobjedi, ali prvo poluvrijeme jedno je od najgorih u Tomićevoj eri

Denis Frančišković

Robert Murić/Foto PIXSELL

Robert Murić/Foto PIXSELL

Uža obrana opet je imala svoj loš dan. Posebno slabo djelovala je osovina Capan - Velkovski



RIJEKA Analizirali smo pobjedu Rijeke u Varaždinu, istaknuli nekoliko dobrih, ali i manje dobrih stvari u igri momčadi trenera Gorana Tomića:


Što je bilo dobro


DRUGO POLUVRIJEME


Riječani su odigrali dva dijametralno suprotna poluvremena. Ono drugo bilo je na visini po pitanju trke, energije i okomitosti. Murić i Liber povukli su momčad u kritičnom trenutku te razbudili njen napadački potencijal. Šteta što momčad isti pristup i gard nije imala od samog početka važne utakmice.


JOSIP DRMIĆ


S buđenjem cijele momčadi u nastavku, probudio se i Josip Drmić. Njegov udarac iznad grede bio je nagovještaj ključnog trećeg gola koji je zabio u velikom stilu, kao u najboljim danima. Očito i njemu kao najisturenijem napadaču nedostaje pravih lopti pa golove zabija individualnom kvalitetom.


DOMAGOJ PAVIČIĆ




Pavičić je pokazao znakove laganog buđenja iako to još uvijek nije onaj Pavičić oko kojeg bi se trebala graditi Rijekina igra. Ipak pomaci se vide, s većom minutažom Domagoj bi opet trebao preuzeti važno mjesto kreatora igre. Bio je motoričniji nego u prijašnjim utakmicama, njegova dva kornera donijela su golove.


Što nije bilo dobro


PRVO POLUVRIJEME


Rijeka je odigrala jedno od slabijih poluvremena od dolaska Gorana Tomića. U prvom dijelu pala je u podređeni položaj od kvalitetom slabijeg suparnika. Stjecao se dojam da su Varaždinci puno motiviraniji u borbi za ostanak od momčadi koja želi izboriti igranje u Europi.


UŽA OBRANA


Uža obrana opet je imala svoj loš dan. Posebno slabo djelovala je osovina Capan – Velkovski, njihov »kratki spoj« glavni je razlog darovanog prvog gola za Varaždince. Escoval je odigrao nešto solidnije, a niti Vukčević se nije snašao najbolje u obrani u drugom poluvremenu kad je izašao Velkovski, a Bijeli dobili drugi gol.


BEZ UDARCA NA GOL


Goran Tomić voli naglasiti kako je napadačka igra najvažniji forte ove momčadi, što je i istina. Napad je od njegovog preuzimanja klupe puno bolji od igre obrane i vezne linije. No, to se u Varaždinu niti izbliza nije moglo vidjeti, momčad u prvom poluvremenu nije uputila niti udarac na gol, što je bio veliki minus u igri.