Očekivani epilog

Dragan Tadić novi trener H. dragovoljca, u redove prvoligaškog fenjeraša otišla i četiri prvotimca Rijeke

Ivan Volarić

Dragan Tadić/Foto V. KARUZA

Dragan Tadić/Foto V. KARUZA

Put Sigeta će i četiri prvotimca Rijeke - Mato Stanić, Bernard Karrica, Matija Frigan i Ivan Smolčić



RIJEKA Prema najavama s Rujevice prema Sigetu sele trener i najmanje četiri prvotimca, igrača koji nisu prvom planu trenera Gorana Tomića. Dragan Tadić, donedavni trener juniora, raskinuo je ugovor s Rijekom i dogovorio s vodstvom Hrvatskog dragovoljca suradnju do ljeta. Pored nekadašnjeg istaknutog, trofejnog veznjaka Bijelih, koji je trenerski zanat ispekao kao pomoćnik bivšeg trenera Rijeke Elvisa Scorije, ali i samostalno, radeći godinama u katarskom nogomet, put Sigeta će i četiri prvotimca Rijeke – Mato Stanić, Bernard Karrica, Matija Frigan i Ivan Smolčić.


Taj popis mogao bi biti proširen za još poneko ime (Galešić, Bristrić…). Sve ovisno o nezavidnoj situaciji u kojoj se našao mladi riječki stručnjak. Redove prvoligaškog fenjeraša napustilo je gro prvotimaca, dio njih je u izolaciji zbog koronavirusa. U trenažni proces će se vratiti tijekom idućeg tjedna. Financijska i organizacijska situacija u klubu je nezavidna. Rijekina pomoć u tom smislu je odsutna da se ipak Dragovoljac na proljeće dostojanstveno oprosti od Prve HNL i da se pritom spasi regularnost prvenstva. O ostanku u ligi je teško razmišljati ako se uzme u obzir da preostalo malo vremena za pripreme i uigravanje, te da pretposljednja Istra 1961 bježi 11 bodova…


Osim Rijeke u Novi Zagreb bi svoje igrače mogli poslati još neki prvoligaški klubovi, a svi oni moraju voditi računa o tome prema važećim propozicijama najviše pet igrača iz istoga kluba može biti posuđeno nekoj drugoj HNL momčadi. U praksi to znači da Rijeka može posuditi još samo jednog, petog igrača Hrvatskom dragovoljcu, šestome će morati raskinuti ugovor i pustiti ga kao slobodnog igrača, jasno da bi se na taj način zaobišli propisi.




Pred riječkim stručnjakom je veliki izazov, baš kao i nizom mladih riječkih igrača. Usput, Dragan Tadić će biti prvi Riječanin na klupi nekog  hrvatskog prvoligaša nakon što je 2015. godine Robert Rubčić privremeno preselio s pozicije sportskoga direktora na klupu Istre 1961.