Prva HNL

DINAMO – RIJEKA 2:0 KRAJ! Blijedi Riječani nisu uspjeli iznenaditi Dinamo, sudac priznao i drugi pogodak Modrih

Portal Novilist.hr

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ



ZAGREB Nogometaši Rijeke nekoliko dana nakon dobre predstave u Gradskom vrtu imaju još jedan težak ispit, od 17.30 sati gostuju u Maksimiru u sklopu 24. kola Prve HNL.


Kada su međusobni ogledi u pitanju, Riječani su u zadnjem susretu, 19. siječnja, na Maksimiru slavili golovima Lončara i Andrijaševića. Nakon toga je zapravo i krenuo negativni niz “bijelih”, u sljedećih 10 utakmica uspjeli su upisati tek dvije pobjede, što je rezultiralo ostavkom Simona Rožmana.


Novi trener Goran Tomić u svojem je debiju na klupi Rijeke protiv Osijeka došao do vrijedne pobjede i polufinala Kupa, a danas ćemo vidjeti hoće li moći nastaviti s dobrim rezultatima, odnosno napraviti veliko iznenađenje. Europski Dinamo u posljednjih je deset susreta upisao devet pobjeda (!) i tek jedan poraz, a među pobjedama je i ona protiv ruskog Krasnodara u Europskoj ligi.




Stigli su službeni sastavi. Kod Rijeke tek jedna promjena u odnosu na posljednju utakmicu, Kulenović je u vrhu napada umjesto Drmića. S druge strane, Mamić je ubacio Leovca umjesto Gvardiola koji nije niti na klupi. Pretpostavlja se da će oba trenera krenuti s istom formacijom, 4-2-3-1.


Foto galerija: Dinamo - Rijeka, susret 24. kola Prve HNL Foto: Davor Kovačević



90+4. minuta KRAJ! Dinamo je uzeo sva tri boda, blijeda Rijeka nije uspjela parirati Modrima.


90+1. minuta Franjić je tukao s 20-ak metara, Nevistić brani.


80. minuta Trener Rijeke sada sve stavlja u napad, iz igre izlazi Lončar, a ulazi Yateke.


66. minuta GOL! Sudac je prvo poništio pogodak Oršića zbog zaleđa, ali ga je onda nakon dogovora s VAR sobom ipak potvrdio. Petković je s desne strane ubacio prema Oršiću koji lako iz blizine zabija.


60. minuta Bez ikakvih konkretnih prilika u prvih 15-ak minuta drugoga dijela. Trener Rijeke je odlučio mijenjati, ušao je u igru Drmić, a izašao Kulenović.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45. minuta Kraj prvoga dijela, Modri zasluženo vode u Maksimiru.


45. minuta Rijeka je došla do prilike, ali je Kulenovićev udarac bio neprecizan. Ubacio mu je Vukčević s lijeve strane.


35. minuta Menalo pogađa gredu! Sada su u kontru krenuli Riječani preko Andrijaševića, on je pronašao Menala s lijeve strane koji je odmah odlučio pucati. Modre je sada spasila greda…


27. minuta GOL! Bolja igra Dinama sada je okrunjena pogotkom. Modri su odigrali brzu kontru, Jakić je odlično proigrao Oršića koji je primijetio samog Ivanušeca na desnoj strani ruba kaznenog prostora, te je on bez problema pucao prema vratima Nevistića i pogodio.


25. minuta Majer je sada snažnim udarcem s 20-ak metara prekinuo pospanu utakmicu, Nevistić je uspio to uhvatiti, iako mu je lopta ispala iz ruku.


23. minuta Gosti zasad nemaju nikakve šanse u Zagrebu, jedan pokušaj kontranapada im je zaustavljen.


11. minuta Dinamo je definitivno aktivniji u prvih desetak minuta i kontrolira igru. Modri su već imali četiri kornera, a Ivanušec je sada tukao s ruba kaznenog prostora. Srećom za Rijeku, pokušaji nisu bili uspješni.


1.minuta Počela je utakmica u Maksimiru.


DINAMO – RIJEKA 2:0


Stadion Maksimir. Bez gledatelja. Sudac: Duje Strukan (Split). Strijelci: 1:0 Ivanušec (27′), 2:0 Oršić (65′). Žuti kartoni: Vukčević, Andrijašević, Drmić, Galović (Rijeka).


DINAMO (4-2-3-1): Livaković, Ristovski, Theophile, Lauritsen, Leovac (od 71′ Čabraja), Jakić, Ademi, Ivanušec (od 68′ Kastrati), Majer (od 71′ Franjić), Oršić (od 85′ Atiemwen), Petković (od 85′ Gavranović).


RIJEKA (4-2-3-1): Nevistić, Tomečak, Capan, Galović, Vukčević (od 73′ Štefulj), Čerin, Lončar (od 80′ Yateke), Murić (od 73′ Pavičić), Andrijašević, Menalo, Kulenović (od 60′ Drmić).