Dojmovi

Damir Mišković otkrio kako je bilo gledati utakmicu s maksimirskog juga i što navijači mogu očekivati do kraja prijelaznog roka

Portal Novi list

Pojedini navijači Rijeke iskoristili su Miškovićevo prisustvo na jugu za zajedničkog fotkanje/Foto PIXSELL

Pojedini navijači Rijeke iskoristili su Miškovićevo prisustvo na jugu za zajedničkog fotkanje/Foto PIXSELL

Izborimo li Konferencijsku ligu, na jesen će nam trebati već fond igrača nego ako ispadnemo - rekao je predsjednik Bijelih



RIJEKA Predsjednik Rijeke Damir Mišković oglasio se u Sportskim novostima nakon poraza od Lillea i Dinama.


– Igrali smo u četvrtak odličnu utakmicu u Lilleu protiv momčadi koja je deset ili koliko već puta skuplja od nas. Naravno da je teško očekivati da će ti isti igrači već tri dana kasnije biti u najboljem izdanju. Stoga nisam nezadovoljan, Dinamo je ukupno bio bolji, ali ne bih rekao da nas je “uništio”. Imali smo i mi svojih trenutaka, a da nije sviran prekršaj Ivanovića sredinom prvog poluvremena imali bismo i zicer kod 0:0.


Mišković je samo natuknuo tu spornu situaciju, zbog koje je kompletna Rijeka ljuta na suca Kolarića. Riječ o duelu između Ivanovića i Ristovskog, nakon kojeg je Dinamov stoper pao pa je sudac svirao prekršaj. Realno prekršaja nije bilo, a Ivanović je imao otvoren put prema Nevistiću…




Nego, kako je bilo gledati derbi s južne tribine u Maksimiru?


– Nije bilo lako, jer pola terena od tamo ne vidiš, pa onda ni pola utakmice. Međutim, napravio sam ono što sam najavio.


Imate što dodati o odnosima s Dinamom?


– Nemam, već sam rekao sve što sam imao reći po pitanju načina na koji je Jakirović iz Rijeke otišao u Dinamo.


Nakon Jakirovićevog odlaska nanizali ste dva poraza?


– Jedan u Lilleu, drugi u Maksimiru. To su očekivani porazi, jer su razlike u budžetu ogromne, s tim da mi je posebno krivo zbog Lillea, gdje smo bili koju minutu do remija. U četvrtak je uzvrat na Rujevici, to je za nas utakmica ljeta. Naravno da je Lille favorit, ali imamo se pravo nadati i vjerovati u senzaciju.


Kako se snašao novi trener Sopić?


– Rekao bih za početak dobro. Nije mu lako jer imamo pakleni raspored s paklenim suparnicima, ali vjerujemo da će to Sopić znati izgurati.


Prijelazni rok se bliži kraju, je li Rijekin sastav definiran?


– Mislim da nije, jer imamo dosta upita oko nekolicine naših igrača pa je moguće da će netko otići. S druge strane, vidjet ćemo što će nam donijeti četvrtak i utakmica protiv Lillea. Izborimo li Konferencijsku ligu, na jesen će nam trebati već fond igrača nego ako ispadnemo.


Ne spominjete pojačanja?


– Vidjet ćemo tko će eventualno otići, pa ćemo shodno tome reagirati – rekao je Mišković za SN.