Damir Mišković

Čelnik Rijeke ne razmišlja o smjeni Simona Rožmana: “Klub stoji iza trenera, primarni problem je u glavama igrača”

Mateo Sučić

Damir Mišković/Foto Arhiva NL

Damir Mišković/Foto Arhiva NL

Ako su igrali sjajno u prvom dijelu sezone pa krenuli dobro u nastavak i onda odjednom ne mogu spojiti dva dodavanja, o obrani nećemo ni govoriti jer izgledaju kao pioniri, a ne kao seniori, za mene je onda primarni problem u glavama - tvrdi Mišković



RIJEKA Damir Mišković, predsjednik i vlasnik prvoligaša s Rujevice, osvrnuo se u današnjem tiskanom izdanju Novoga lista na krizu rezultata i igre u koju je upala prva momčadi bijelih:


– Ne bih to nazvao krizom igre, nego krizom glave, trčanja… Ako su igrali sjajno u prvom dijelu sezone pa krenuli dobro u nastavak i onda odjednom ne mogu spojiti dva dodavanja, o obrani nećemo ni govoriti jer izgledaju kao pioniri, a ne kao seniori, za mene je onda primarni problem u glavama. Na njima je da te glave resetiraju i budu ono što su bili. Nije to stvar formacije 3-5-2, 3-4-3 ili 4-4-2… Momčad je jesenas u istoj formaciji imala sigurnost dodavanja, stabilnost u zadnjoj liniji, a toga više nema. Zašto? Jer su ispuhani. A da se opet »napušu« tom energijom koja je nosila Rijeku najesen zaduženi su igrači, trener i stožer.


Uobičajeno je već da u ovakvim rezultatski lošim situacijama meta kritika bude i trener, ima li Rožman i dalje vašu podršku?


– Da klub stoji iza trenera, najbolje potvrđuje činjenica da radimo na potpisivanju novog trogodišnjeg ugovora pa ne bih uopće ulazio u tu temu. Simon Rožman je pokazao da zna, da može, da želi uvoditi mlade igrače u prvu momčad i napraviti njihovu sinergiju sa starijima, da zna stvoriti igru i zbog toga ima naše puno povjerenje… Sada svi zajedno moraju sjesti i resetirati se, igrači su profesionalci, ne smiju tražiti alibije, već dati sve od sebe. Sada se svi zajedno moraju podići i izvući iz ove situacije, to ne možemo napraviti ni ja ni uprava. Bodove u ovakvim razdobljima osvaja onaj koji je koncentriraniji, a mi to nismo – rekao je između ostaloga Mišković.