Jakov Puljić

Bivši napadač Rijeke uvjerava: “Zoran Arsenić će biti pojačanje, želio je Rijeku zbog borbe za vrh i Europe”

Mateo Sučić

Jakov Puljić

Jakov Puljić

Kada je čuo da ga Rijeka želi, da će se boriti za vrh HNL-a i igrati Europu, nije se puno dvoumio, a ja sam siguran da ni on ni Rijeka nisu pogriješili - kaže Puljić



RIJEKA Zoran Arsenić idućih će dana, osim ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, postati novo lice u zadnjoj liniji Rijeke, koja će tako dobiti igrača za kojeg se očekuje da do kraja sezone dobije epitet pojačanja. Na Rujevici imaju velika očekivanja od Arsenića, da nije tako ne bi ga ni dovodili, a u njegovom slučaju posebno je zanimljivo što se ne uklapa u profil igrača kakav je iz inozemstva obično vraća u Rijeku ili HNL. Do sada je Rijeka najčešće vraćala igrače koji u nekoj inozemnoj ligi nisu uspjeli napraviti očekivani iskorak, no s Arsenićem to nije slučaj.


Iz matičnog Osijeka otisnuo se u poljsku Wislu, kasnije u Jagielloniju i u oba kluba je bio standardan prvotimac. Pritom i s ugovorom koji traje još dvije godine. Otkud onda Arsenić u Rijeci? Čini se da je svemu kumovala promjena trenera, Ivajla Peteva na klupi Jagiellonije zamijenio je Bogdan Zajac, koji je u višku središnjih braniča našao neke druge opcije, dok je Arsenić krpao lijevi bok.


Da će Zoran Arsenić biti pravi dodatak za zadnju liniju Rijeke smatra Jakov Puljić, bivši napadač »bijelih«, koji je s novim braničem Rijeke dijelio svlačionicu u Jagielloniji.


Mitrović i Župarić




– Znam dečke iz Rijeke, riječ je o stvarno dobrim igračima, ali stvarno mislim da će Arsenić biti pojačanje – kaže Puljić. – Na travnjaku je požrtvovan, agresivan i discipliniran u igri. Voli igrati s loptom, tehnički je potkovan, voli iznijeti loptu kao što su to radili Mitrović ili Župarić. Pun je samopouzdanja i mislim da će biti od velike koristi u Rijeci. Smatram da će se dobro uklopiti u riječku momčad i da će biti dobar dodatak Rijeci.


Dovođenje Arsenića mogao bi biti znak da Simon Rožman u dogledno vrijeme planira vratiti igru s četiri igrača u zadnjoj liniji. Uostalom, Arsenić je baš na pozicijama središnjih braniča odigrao najbolje partije, vidjet ćemo može li sada donijeti potrebno da se Rožman dobije još jedan sustav igre kojeg može kvalitetno koristiti.


– Prednost mu je što može pokriti sve pozicije u obrani, a tu u Jagielloniji smo uvijek igrali s četvoricom u zadnjoj liniji. On je, osim na stoperu, igrao i na lijevom boku. Iako je dešnjak, ima solidnu lijevu nogu pa su ga zbog toga stavljali na tu stranu. Ima puno samopouzdanja i siguran sam da će rasti, pogotovo ako uhvati kontinuitet nastupa. Ne libi se ući s loptom u igru, proigrati prema naprijed, čak i doći u fazu završnicu i po mom mišljenju pravi je izbor za Rijeku.


Izazov Europe


Budući da je Puljić još do prije nekoliko mjeseci bio igrač Rijeke jasno je i da je Arsenić kod njega tražio poneki savjet o novom klubu.


– Puno je razgovarao s Vedranom Jugovićem i sa mnom po pitanju Rijeke, a kada smo se na odlasku pozdravili, rekao je kako ima osjećaj da se vraća kući s obzirom na to kako smo mu predstavili klub. I pritom nije bilo pretjerivanja ili uljepšavanja s naše strane, ja sam se u Rijeci odlično osjećao, prenio sam mu te dojmove i mislim da će mu biti lakše. Uz to, s Halilovićem je igrao u Wisli, otvoren je dečko i neće sigurno imati problema s prilagodbom budući da je i u Rijeci karakterno dobra momčad.


Puljić je naglasio još jednu bitnu stvar.


– Imao je i neke upite sa strane, ali kada je čuo da ga Rijeka želi, da će se na Rujevici boriti za vrh HNL-a i igrati Europu, nije se puno dvoumio a ja sam siguran da ni on ni Rijeka nisu pogriješili – zaključio je Jakov Puljić.


Dobro me krenulo, samo neka bude još golova

Jakov Puljić u veljači ove godine zamijenio je dres Rijeke onim Jagiellonije i nakon početnog razdoblja adaptacije postao važan član tamošnje momčadi, te u 19 nastupa skupio osam golova i tri asistencije.


– Kada se nastavilo igrati nakon one stanke, uhvatio sam dobar ritam, dobro me krenulo. Zadovoljan sam i brojkama, već sam se skroz prilagodio na sredinu, dečki me više cijene što se osjeti i u igri pa sam skroz opušten i ne mogu se na ništa požaliti, samo neka bude još golova – kaže Puljić, koji je napravio taj korak prema inozemstvu.


– S obzirom da sam prvi put otišao van Hrvatske, moglo je otići na jednu i na drugu stranu. Meni je krenulo dobro i nadam se da će se tako nastaviti. Ne znam koliko ću se zadržati ovdje, ali koliko god to bude, mislim da ću uživati jer osjećam da me se cijeni.


Ponudio je i svoju opservaciju na usporedbu HNL-a i Ekstraklase.


– Liga je ovdje kvalitetna, medijski odlično popraćena, stadioni su odlični i stvarno se osjećaš kao igrač. S druge strane malo je divlja po pitanju ritma. U HNL-u će igrači kao što je Pavičić smiriti loptu, malo će se kružiti, dok se u Poljskoj ide gore-dolje i to je, uz izjednačenost momčadi, najveća razlika – rekao je Puljić.