Repovi derbija

Bijeli teško oštećeni na Poljudu, analiza pokazala veliku pogrešku suca Darija Bela

Denis Frančišković

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Ovaj propust ispravne interpretacije pravila vrlo dobro pozicioniranog suca smatra se važnom pogreškom suca utakmice", stoji u priopćenju nakon analize

Nogometaši Rijeke oštećeni su za evidentno isključenje domaćeg stopera Awaziema nakon prekršaja nad Obregonom, točnije za drugi žuti i isključujući karton Hajdukovom igraču.


Potvrdila je to sudačka analiza utakmica koja se obavlja slijedom odluke Komisije sudaca HNS-a o redovitim objavama tumačenja i interpretacije situacija u SuperSport ligi.


Osječki sudac Dario Bel trebao je u drugoj minuti sudačke nadoknade pokazati drugi žuti nakon Nigerijcu udaranja laktom u glavu Obregona, no odlučio se za kontraprekršaj.


“Bila je to neispravna procjena suca u kojem je igrač Hajduka počinio prekršaj (nedozvoljena upotreba ruke), razmatranjima Pravila nogometne igre smatra se jasno nesmotrenim i obavezno disciplinski kažnjivim opomenom. Uzimajući u razmatranje da je isti igrač prethodno na utakmici opomenut, nakon ovoga prekršaja trebao je biti isključen iz igre temeljem dobivene druge opomene.


Ovaj propust ispravne interpretacije pravila vrlo dobro pozicioniranog suca smatra se važnom pogreškom suca utakmice”, stoji u priopćenju nakon analize.