Ante Marić Grm

Armadina legenda koju su respektirale sve navijačke skupine u bivšoj Jugoslaviji dobila je svoj mural na Cerniku

Portal Novi list

Mlađe generacije navijača Rijeke okupljene u Armadi teško mogu pojmiti kultni status kojega je stara Armadina garda uživala krajem 80-tih godina u gradu i okolici, a Ante je pak među svima njima uživao poseban statusRIJEKA Ante Marić – Grm. Jedan od onih koji je udario temelje Armade, jedan od onih koji je pohitao na ratište u trapericama i jedan od onih koji je život dao domovini u stvaranju. Dobio je konačno i svoj mural. Trafostanica na Cerniku oslikana je njemu u čast.


Ante Marić Grm (lijevo)


Mlađe generacije navijača Rijeke okupljene u Armadi teško mogu pojmiti kultni status kojega je stara Armadina garda uživala krajem 80-tih godina u gradu i okolici, a Ante je pak među svima njima uživao poseban status. Nikako povlašten već poseban. Izazivao je poštovanje ne samo u vlastitim već i suparničkim navijačkim taborima.


Respektiralo ga se od Skoplja preko Beograda, Sarajeva, Splita i Zagreba pa do Ljubljane. Oni koji su živjeli u to vrijeme na zapadu Kantride to dobro pamte, oni su kasnije rođeni još uvijek imaju od koga učiti kako se voli svoj klub i domovina koju stvarali golobradi klinci u trapericama. Ante je bio jedan od njih…