Niz murala

Armadine kreacije ponosa večer prije derbija: Da se užanca ne zatare

Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Jedan mural nosi jako lijepo, znakovitu tradicijsku poruku, dok drugi ima i profesora Baltazara, znanog fana Rijeke s Fiumare



Rijeka je od večeras bogatija za čitav niz murala i grafita koji su nastali zahvaljujući Armadi, točnije njezinim streetart kreativcima kao i čitavom nizu njihovih kolega bez čije bi pomoći murale bilo nemoguće izvesti.


Foto galerija: Armadine kreacije ponosa večer prije derbija Foto: Edi Prodan


Aktivno na Zametu


Posebno je aktivno bilo u zapadnim kvartovima, konkretno Zametu koji je nakon nedavno kreiranog, zanimljivog West side story postao bogatiji za još dva u ulici Vladivoja i Milivoja Lenca, kao i na samom križanju navedene ulice i jedne od legendarnijih riječkih ulica – Braće Bačić.


Foto Edi Prodan




Riječ je o jako lijepoj, znakovitoj tradicijskoj poruci “Da se užanca ne zatare”, dok mural u VML ulici uz karakteristične simbole Armade i Rijeke ima i – profesora Baltazara, znanog fana Rijeke s Fiumare.


Foto Edi Prodan


Večer uoči Jadranskog derbija je tako na najbolji način pokazala istinski karakter Armade i Rijeke: ne zanima nas ništa osim iskaza ljubavi prema rodnom gradu, prema voljenom klubu prema domovini i njihovom tradicijskim vrijednostima. Ča god da se dogodi, užanca se ne sme zatrt.


Foto Edi Prodan


Odgovor na pritisak


Odgovor je to i na silni medijski i HNS-ovski pritisak kojim je ovih dana napadnuta Rijeka, pritisak koji je uvijek dio poznatog arsenala onih koji – ne vjeruju u svoje kvalitete.


Foto Edi Prodan


Oni koji znaju tko su i što su, derbi obilježavaju privlačnim muralima i sugestivnim porukama.


Foto Edi Prodan


I koliko god mediji u utrci za okom i klikom isticali “riječku poruku mržnje”, bez nekih dubljih analiza tko je i zašto sve zajedno plasirao na društvene mreže, kao i bez zanimanja za korijene netrpeljivosti kojima je svojom inicijalnom popustljivosti kumovao upravo HNS – sjetimo se srdačnog susreta Kustića i Jakobušića u prosinačko jutro 2021, godine, dan nakon splitskog nastupa SuLi dueta – Rijeka i Armada imaju svoj odgovor.


Foto Edi Prodan


Pokazat će ga na najbolji mogući način u subotnju večer, koreografijom i apsolutno moćnom hukom s tribina koji će trajati koliko i utakmica, energijom što će sasvim sigurno nadahnuti i igrače na terenu da pokažu i dalju ono najbolje što znaju i imaju.


Foto Edi Prodan