Veliki povratak

Anas Sharbini se nakon šest godina vraća natjecateljskom nogometu na kultnom riječkom igralištu

Ivan Volarić

Anas Sharbini/Foto Arhiva NL

Anas Sharbini/Foto Arhiva NL

Nekadašnji povremeni hrvatski reprezentativac posljednju službenu utakmicu odigrao je u dresu Rijeke, u prosincu 2015. godine



RIJEKA Ako ne dođe do nekog velikog zaokreta, Anas Sharbini (34) danas će na Omladinskom igralištu odigrati prvu službenu utakmicu nakon šest godina i naprasnog razlaza s Rijekom! Anas će u 15.30 sati istrčati na kultno riječko igralište u dresu županijskog prvoligaša OŠK-a iz Omišlja zajedno s bratom Ahmadom. S druge strane centra stajat će momčad Rikard Benčića.


Nekadašnji povremeni hrvatski reprezentativac (zabio je dva gola u tri nastupa za Hrvatsku!) i veliki talent riječkog nogometa posljednju službenu utakmicu odigrao je u bijelom dresu protiv Slaven Belupa na Rujevici. Nakon toga je odbio putovati na gostujuću utakmicu ljutit zbog toga jer je trebao biti na klupi za pričuve pa je došlo do rastanka.


Rijeka je Anasa posudila u redove turskog prvoligaša Osmanlispora, međutim tamo nije odigrao niti minute. Rastanak s “bijelima” imao je nedavno svoj produžetak i na sudu. Sharbini je uz pomoć suda bezuspješno pokušao naplatiti od Rijeke dio zaostalih potraživanja.