Devet zaredom

Aktualna generacija nogometaša Rijeke izjednačila je negativni rekord po broju uzastopnih utakmica bez pobjede

Portal Novi list

Jorge Obregon/V. KARUZA

Jorge Obregon/V. KARUZA

Rijeka samo jednom u HNL-u nije dobila devet prvenstvenih utakmica zaredom, bilo je to u sezoni 2002./03.



RIJEKA Nogometaši Rijeke nisu uspjeli svladati Šibenik čime su svoj niz bez pobjede produžili na devet prvenstvenih utakmica. Bijeli su 16. srpnja pobijedili na Šubićevcu, a onda remizirali s Goricom, izgubili od Lokomotive, Slaven Belupa, pa remizirali u Puli, potom izgubili od Varaždina, Dinama, Osijeka i Hajduka, a onda prošle nedjelje odigrali bez golova protiv Šibenika na Rujevici. U posljednjih devet prvenstvenih kola upisali su šest poraza i tri remija. U taj niz nisu uračunata dva europska poraza od Djurgardena.


Devet utakmica bez pobjede Rijeka je u HNL-u ostvarila samo jednom – u sezoni 2002./03. Tada su Bijeli od  kraja rujna pa do početka prosinca također nanizali devet utakmica bez pobjede, ali uz jedan poraz više (7) i jedan remi manje (2). Bilo je to turbulentno vrijeme kada je na klupi sjedio pokojni Cico Kranjčar. Nakon sedmog uzastopnog poraza (što je još uvijek apsolutni klupski rekord) morao je odstupiti. Momčad je preuzeo njegov pomoćnik Mladen Mladenović i upisao dva remija prije zimske stanke. Rijeka (ojačana u stanci za nekoliko iskusnih igrača među kojima je bio i Sead Halilović, otac Alena, aktualnog prvotimca Rijeke )  je pod njegovim vodstvom dobila Kamen Ingrad u prvom proljetnom kolu, no ni Rijekina legenda nije dugo izdržala na klupi. Momčad je na kraju kroz Ligu za ostanak spasio iskusni Ivan Katalinić.


Ako nogometaši Rijeke nakon prvenstvene stanke ne uspiju svladati Hajduk na Rujevici izjednačit će apsolutni klupski rekord po broju uzastopnih utakmica bez pobjede. Deset prvenstvenih susreta zaredom Rijeka nije pobjeđivala u tri navrata: tijekom 1959. godine, 1961./62. i u sezoni 1978./79. Jasno, riječ je o susretima Prve lige bivše države.