Ublažavanje mjera

Njemački rukometni klubovi žele navijače na utakmicama, ulaznice su glavni izvor prihoda

Hina

Naš je osnovni cilj sljedeće sezone stvoriti koncept koji bi gledateljima omogućio gledanje rukometnih utakmica u dvoranama - rekao je Frank BohmannBERLIN Savez njemačkih rukometnih klubova (HBL) želi, nakon ublažavanja mjera ograničenja koje su uvedene zbog koronavirusa, da u sljedećoj sezoni 2020./21. gledatelji budu prisutni na utakmicama.


“Naš je osnovni cilj sljedeće sezone stvoriti koncept koji bi gledateljima omogućio gledanje rukometnih utakmica u dvoranama”, rekao je za njemačku novinsku agenciju dpa Frank Bohmann, direktor Saveza elitnih rukometnih klubova.


Za njemačke rukometne klubove glavni izvor prihoda je prodaja ulaznica i iz toga klubovi ostvaruju 30 do 50 posto godišnjeg proračuna, dok im prodaja televizijskih prava donosi tek pet posto.
Bohmann je dodao da će broj gledatelja u dvoranama biti ograničen početkom sljedeće sezone te je vrlo skeptičan prema održavanju Svjetskog prvenstva predviđenog za siječanj 2021. u Egiptu.


“Prije nekog vremena poslali smo zamolbu Međunarodnoj rukometnoj federaciji (IHF) da nas na vrijeme obavijestiti o mogućem otkazivanju svjetskog prvenstva. S obzirom na trenutnu situaciju, vrlo je teško predvidjeti da će se ovo natjecanje sigurno održati”, dodao je Bohmann.


HBL je nedavno najavio da će sezona 2020./21. službeno početi 2. rujna kada će se u Düsseldorfu odigrati utakmica Superkupa.  Njemačka rukometna liga bi prvenstvo trebala početi u rujnu ili listopadu.