Rođen u Kanadi

Niko Kristian Sigur, 19-godišnji desni bočni Hajduka, odabrao Hrvatsku: Nalazi se na popisu izbornika Skočića

P. N.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

"Cijenim i volim Kanadu u kojoj sam živio i nogometno odrastao, ali osjećam da je ovo ispravna i najbolja odluka", poručio je SigurNiko Kristian Sigur, 19-godišnji desni bočni Hajduka, odabrao je predstavljati Hrvatsku te se nalazi na preliminarnom popisu izbornika Dragana Skočića za U-21 Europsko prvenstvo.


Sigur je rođen u Kanadi gdje je odrastao i igrao nogomet do početka 2022. godine, kada je preselio u NK Radomlje, partnerski klub Hajduka, a potom je preselio u akademiju splitskog kluba te ovog proljeća zaigrao za prvu momčad na poziciji desnog beka, a dobro se snalazi i na poziciji defenzivnog veznog igrača.


Zbog dvojnog državljanstva, Sigur ima mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu, a nakon razgovora s tehničkim direktorom A i U-21 reprezentacije, Stipom Pletikosom, Sigur je s obitelji donio odluku kako će predstavljati Hrvatsku.
“Hrvatska je domovina moje obitelji i zato želim u budućnosti nositi taj prekrasni hrvatski dres. Cijenim i volim Kanadu u kojoj sam živio i nogometno odrastao, ali osjećam da je ovo ispravna i najbolja odluka. Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu na iskazanoj želji da nastupam za Hrvatsku, Hajduku na prilici da se nogometno razvijam u Hrvatskoj te svojoj obitelji na velikoj podršci koju osjećam svakog dana. Iznimno se radujem predstavljanju Hrvatske koja je istinska svjetska nogometna velesila”, poručio je Sigur.


“Naravno da nas jako raduje ovakva odluka Nike Sigura i njegove obitelji te mu želimo dobrodošlicu u hrvatsku nogometnu obitelj. U kratkom je razdoblju pokazao visoku kvalitetu, igra vrlo disciplinirano i zrelo, tehnički kvalitetno, što ga uz fizičke karakteristike čini ozbiljnim reprezentativnim potencijalom. Kroz ugodan razgovor s Nikom i njegovom obitelji uvjerio sam da se radi o odgovornom, zrelom i ambicioznom mladiću koji je odlučan u namjeri postati vrhunski nogometaš te s velikom željom pristupa igranju za hrvatsku reprezentaciju. Na njemu je da daljnjim predanim radom napreduje i ostvari svoj puni potencijal”, izjavio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.