Premier liga

Newcastle pobjedom protiv Chelseaja nastavio s fantastičnim rezultatima, Tottenhamu pobjeda u drami

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Jedini pogodak na utakmici postigao je Willock (67) snažnim i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora



NEWCASTLE Nogometaši Newcastle Uniteda nastavili su s odličnim rezultatima ove sezone, oni su u susretu 15. kola engleskog prvenstva na svom terenu svladali Chelsea sa 1-0 (0-0).


Jedini pogodak na utakmici postigao je Willock (67) snažnim i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.


Ovom pobjedom Nwcastle se vratio na treće mjesto sa 30 bodova, jednim više od četvrtog Tottenham Hotspura, koji je ranije u subotu svladao Leeds United sa 4-3, a dva manje uz utakmicu više od drugog Manchester Cityja koji je izgubio od Brentforda sa 1-2. Chelsea, za kojega je Mateo Kovačić igrao čitavu utakmicu, ostao je osmi sa 21 bodom.




Na vrhu je Arsenal, koji od 20.45 sati gostuje kod posljednjeg Wolverhamptona, sa 34 boda i dvije utakmice manje.


Ivan Perišić odigrao je čitav susret za Tottenham Hotspur koji je na svom stadionu svladao Leeds United sa 4-3 (1-2) iako su gosti vodili su tri puta, sa 1-0, 2-1 i 3-2. Prvi gol na utakmici postigao je Summerville (9) nakon loše reakcije domaće obrane, na 1-1 poravnao je Kane (25) iz gužve nakon kornera, da bi Leeds na odmor otišao s prednosti zahvaljujući Rodrigu (43). Početkom nastavka Davies (51) je izjednačio udarcem s distance nakon odbijene lopte, Rodrigo (76) je svojim drugim golom iz protunapada po treći put doveo Leeds u vodstvo, ali Urugvajac Bentancur (81, 83) je s dva gola u dvije minute, prvo šutom s ruba kaznenog prostora, a onda i iz blizine nakon sjajnog prodora Kukuševskog kreirao preokret.


Leeds je 14. sa 15 bodova.


Duje Ćaleta-Car igrao je do 59. minute u 1-3 (1-3) porazu Southamptona kod Liverpoola. Firmino (6) je doveo domaće u vodstvo, Adams (9) je ekspresno izjednačio, da bi Nunez (22, 42) s dva gola osigurao pobjedu Liverpoolu. Liverpool je šesti sa 22 boda, dok je Southampton 19. sa 12.