NBA

Netsi bez Duranta i Hardena nadigrali Pelicanse, Knicksi nastavili najduži pobjednički niz u zadnjih sedam godina

Luka Medak

Kyrie Irving/Foto REUTERS

Kyrie Irving/Foto REUTERS

U pobjedi Netsa glavnu riječ opet je vodio Kyrie Irving zabivši 32 poena, uključujući posljednjih osam koji su im i donijeli pobjedu. Njihovi sugrađani Knicksi trenutačno drže najduži pobjednički niz u ligi, a pobjedom nad Charlotte Hornetsima sada su neporaženi u već sedam uzastopnih utakmica



RIJEKA U vrlo neizvjesnoj završnici Brooklyn Netsi nanijeli su New Orleans Pelicansima četvrti uzastopni poraz. Momčad Stana Van Gundyja sve je dalje od “play-in” turnira za doigravanje, dok su se Netsi pobjedama izjednačili s prvoplasiranim Sixersima na Istoku.


Ova pobjeda Netsa došla je ponovno bez Jamesa Hardena i Kevina Duranta, koji je u prethodnoj utakmici ozlijedio koljeno. Glavnu riječ opet je vodio Kyrie Irving zabivši 32 poena, uključujući posljednjih osam koji su im i donijeli pobjedu. Svojoj je statistici dodao i osam asistencija.


Na drugoj strani parirao mu je Zion Williamson s 33 poena, sedam skokova i četiri asistencije, ali neiskusni 20-godišnjak je izgubio loptu pet sekundi prije kraja utakmice u napadu koji je Pelicansima mogao donijeti izjednačenje.




Neočekivano dobro ove sezone igraju sugrađani Netsa New York Knicksi. Trenutačno drže najduži pobjednički niz u ligi, a pobjedom nad Charlotte Hornetsima sada su neporaženi u već sedam uzastopnih utakmica. To je Knicksima najduži niz još od 2014. godine.


Najbolji u pobjedi bio je R. J. Barret s 24 poena, od kojih je čak 18 zabio u trećoj četvrtini, a po 17 su zabili Derrick Rose i Immanuel Quickley s klupe. Njihov ovogodišnji all-star igrač Julius Randle susret je završio sa 16 poena, 10 skokova i sedam asistencija.


Kod Hornetsa je najbolji bio P. J. Washington s 26 poena, a Terry Rozier je dodao 21 uz sedam skokova i osam asistencija.


Od hrvatskih igrača igrao je samo Ivica Zubac, koji je u pobjedi Los Angeles Clippersa nad Portland Trailblazersima ostvario 10 poena, šest skokova, dvije asistencije i dvije blokade u 27 minuta igre.


Rezultati:


Altanta – Orlando 112:96
New Orleans – Brooklyn 129:134
New York – Charlotte 109:97
Portland – LA Clippers 112:113
Sacramento – Minnesota 120:134