Rukomet

Nesalomljivim Zamećankama tek bod u dramatičnom dvoboju susjeda

Igor Duvnjak

TRI GOLA - Iva Tabar/Foto V. KARUZA

TRI GOLA - Iva Tabar/Foto V. KARUZA



RIJEKA U derbiju susjeda pobjeda je namigivala i Zametu i Rudaru, ali nije postala ničija uslišana želja, Riječanke i gošće iz Labina su u utakmici preokreta, začinjenoj dramatičnim finišem, izašle s parketa svaka s bodom.


Istarske Labudice će rado pamtiti prvo poluvrijeme kada su dominirale s dezorijentiranim Zamećankama, poentirajući kao na treningu nakon čega su se nezaustavljive Nataša Miočinović i Ana Jajčević odmarale s obećavajućom prednošću 16:12.


Zamet – Rudar 29:29

Utakmica 16. kola Prve lige rukometašica: Zamet – Rudar 29:29 (12:16). Dvorana »Dinko Lukarić«. Gledatelja 300. Suci: Čačić i Josić (Zagreb).




ZAMET: Troskot 2, Debelić 2, Mršić 3, Jukan, Tabar 3 (1), Pleša 4, Brusić 2, Markov, Pleše 2, Leverić, Grozdanić, Černeka, Svast 2, Šutović 6, Markulinčić 3, Vujisić.


RUDAR: Kamenar, Šumberac 3, Basanić, Zahtila 5, Bradanović, Vrkić, Belušić, Pavić, Šegota, Malić, Kremer, Miočinović 9, Đuzel 1, Ugrin, Jajčević 11 (4).


Isključenja: Zamet 14, Rudar 12 minuta. Sedmerci: Zamet 1 (1), Rudar 4 (4).

Nesalomljive Zamećanke, naizgled u izgubljenoj poziciji kao i nedavno s varaždinskom Kokom, konačno su gurnule mjenjač u pravu brzinu u obrani i u napadu, a rezultat ih je za to ubrzo počeo obilno nagrađivati. Dojam o njihovom silovitom ulasku u drugo poluvrijeme itekako upotpunjuje mini skor od čak 7:1 u prvih deset minuta nastavka.


Elena Mršić je zaključila ovu nisku realiziranom kontrom za 19:17, najavivši uzbudljivu posljednju trećinu riječko-labinske rasprave na Kozali. Borbene domaće su održavale prednost sve do 50. minute kada je Nensi Zahtila uspjela izjednačiti na 24:24. Razigrana Katarina Šutović je ubrzo Zamećankama donijela toliko česta dva gola prednosti, ovog puta u onih posljednjih osam minuta dovoljna za samo bod. Miočić je brzo dvama golovima vratila rezultatsku ravnotežu.


Do kraja su gošćama uspjela još tri izjednačenja, posljednje ono Jajčevićeve za 29:29. U završne dvije minute Zamet je imao napad za pobjedu u kojem nije znao stvoriti akciju za gol.