Na Gatu je uvijek najbolja atmosfera

Nekoliko stotina navijača gledalo utakmicu Hrvatske i Češke na Gatu Karoline Riječke

Luka Medak

Nakon što je protiv Engleske na već tradicionalnom navijačkom mjestu bilo stotinjak navijača, ovoga puta je pred velikim LCD ekranom bilo nešto više "kockica", čak nekoliko stotina Riječana, a dojam je da će ih na Gatu idućega utorka kada se igra utakmica sa Škotskom biti još više.RIJEKA Kako odmiče EURO, sve više navijača dolazi gledati utakmice Hrvatske na Gat Karoline Riječke. Nakon što je protiv Engleske na već tradicionalnom navijačkom mjestu bilo stotinjak navijača, ovoga puta je pred velikim LCD ekranom bilo nešto više “kockica”, čak nekoliko stotina Riječana, a dojam je da će ih na Gatu idućega utorka kada se igra utakmica sa Škotskom biti još više, pogotovo zato što će susret trećega kola biti od posebne važnosti za hrvatsku reprezentaciju i njezin plasman u drugi krug. Ne treba pritom zanemariti niti podatak da je utakmica Hrvatske i Škotske zakazana za 21 sat pa navijači neće morati bježati u hlad.


– Dolazila sam na Gat i za vrijeme Svjetskoga prvenstva u Rusiji, tada je bila dobra atmosfera i vladala je euforija pa sam htjela ponovo gledati reprezentaciju ovdje sa svim ostalim navijačima. Nažalost, ovoga puta nema puno ljudi kao prije zbog ove situacije s koronavirusom, ali to mi ne smeta – rekla je vjerna navijačica Tina te prokomentirala nastup Vatrenih.


– Hrvatska dosad nije igrala najbolje, u prvoj utakmici kao da su igrali prijateljski susret, ali nadam se da će biti bolje sada kada su probili led.
Iz sličnih razloga na Gat je došla i Silvijana sa svojom prijateljicom.


– Iako prošlu utakmicu nismo gledale na Gatu, skoro sve gledamo ovdje jer je atmosfera puno bolja nego bilo gdje drugdje. Reprezentacija se još uvijek traži otkako su otišli neki važni igrači, sada je to puno mlađa ekipa, ali valjda će biti iz utakmice u utakmicu biti bolje – zaključila je Silvijana.


Foto galerija: Navijači u Rijeci tijekom utakmice Hrvatska-Češka Foto: Mateo Levak