Osvrt Radovića

Nekadašnji igrač Rijeke ni ljeti ne propušta utakmice na Rujevici: “Raduju me napadačke prinove Bijelih, brža igra i više trke”

Denis Frančišković

VELIKA OČEKIVANJA - Nogometaši i struka Rijeke na predstavljanju za novu sezonu/Foto HNK RIJEKA

VELIKA OČEKIVANJA - Nogometaši i struka Rijeke na predstavljanju za novu sezonu/Foto HNK RIJEKA

Generalka je bila dobra, a naravno može još bolje. Kad se svi kotačići momčadi poslože, bit će onda sve to još bolje. Očekujem da će ovo prvenstvo biti izjednačenije nego prošlo. Dinamo je opet veliki favorit pa Rijeka, Hajduk i Osijek - kaže Milan Radović



RIJEKA Rujevica se vraća u ustaljenu kolotečinu, već danas trener Sergej Jakirović i kapetan Nediljko Labrović najavili su novu sezonu, a u subotu Rijeka otvoriti prvenstvo domaćim ogledom s novim prvoligašem Rudešom (18.45 sati). Rijeka je s tandemom Darko Raić Sudar kao sportskim direktorom i trenerom Jakirovićem puno temeljitije i sustavnije odradila pripreme, ali i prijelazni rok se dodatno zahuktava.


Nakon brojnih ulaznih transfera, počeli su i oni izlazni te je za očekivati da će ih biti još (Labrović, Selahi, Vukčević, Hodža…), no struka tvrdi kako već ima gotova rješenja, igrače spremne za dolazak na Rujevicu i dodano pojačavanje nove momčadi sa starim kosturom.


Pozitivno ozračje i nova energija osjetili su se i na dvjema posljednjim pripremnim utakmicama u kojima su Bijeli prezentirali puno toga dobroga i obećavajućeg, navikli na osmijehe na licu svojih navijača. S bitno ojačanim rosterom Rijeka bi trebala biti bolja nego na proljeće. A u tom razdoblju je bila jako dobra…




– Sve mi je u tim generalkama djelovalo jako dobro. Iznenadilo me nekoliko novih igrača, pogotovo u napadačkom dijelu – ističe Milan Radović, nekadašnji igrač Rijeke, koji ne propušta utakmice niti u vrijeme godišnjih odmora. – Vidno se ubrzala igra, posebno momčadi koja je igrala drugi dio ogleda sa Slaven Belupom. Bili su brži, hitriji i okomitiji.


Banda najfiniji


Radović pritom misli na Pašalića, Ivanovića i Fruka. To su igrači s nižim težištem, ali dosta eksplozivni i s dobrim udarcima.


– Istina. Ali oni imaju i onaj prepoznatljivi vic u igri. Uz to su borbeni i dobri u duelima. Po meni je to jako bitno, a ne da ih obrambeni igrač lako »otpuše«. Vidi se da su to stabilni igrači, koji znaju igrati.


S dolaskom Radeljića iz Sheriffa obrana bi mogla dobiti drugačije obrise.


– Obrana je bolja i sigurnija. Tu je glavna karika i dalje Dilaver, a dobro se odmah prezentirao i visoki Radeljić. Njih dvojica bi mogli biti dobar tandem. Bokovi su također solidni, imaju brzinu i odgovornost. Vjerujem da Čabraja i Goda mogu dostojno zamijeniti Vukčevića ako ode.


Na mjestu zadnjih veznih konkurencija je posebno zaoštrena sa šestoricom igrača.


– Meni je Banda najfiniji igrač. Ima jako dobru lijevu nogu, pas i pregled igre. Iznenadio me Obregon, jako je dobro odigrao. Iako moram priznati da baš ne igraju na njega. On može kvalitetno zadržati loptu, ali moraju mu drugi igrači prilaziti. Tu vezna linija malo kasni, ali dobro, nisu dugo igrali s njim kao jedinom špicom.


Veliki favorit


Već naoko vidljivo je da je momčad puno više fizički spremnija nego ona na startu prošlog prvenstva.


– Vidi se da igrači puno više trče i da su puno više borbeniji. Svaki igrač se bori za svoje mjesto pod suncem. Konkurencija je jako dobra na svim pozicijama. Dobro je da je u ovom trenutku i malo širi kadar jer nikad se ne zna kako će krenuti sezona, kakva će biti situacija s ozljedama. Momčad se konsolidira i sada je sve puno bolje, dovode se pravi igrači na prava mjesta.


Radović, koji ne može bez Rujevice i Rijeke, vjeruje u dobru sezonu.


– Optimist sam. Generalka je bila dobra, a naravno može još bolje. Kad se svi kotačići momčadi poslože, bit će onda sve to još bolje. U Europi na startu dajem Rijeci prednost zbog iskustva, naravno uz kvalitetu. Naravno, bilo bi super ući u skupinu Konferencijske lige pa gledati svakih nekoliko dana utakmicu.


Pripremne utakmice i slaganje rostera pokazuju da će HNL opet biti zanimljiva navijačima.


– Očekujem da će ovo prvenstvo biti izjednačenije nego prošlo. Osim velike četvorke, tu su momčadi poput Istre 1961 koja nekoliko sezona igra jako dobar nogomet. Imali su jednog Miereza pa Belju. Napredovala je i nije se borila za ostanak. Tu je i Lokomotiva. Dinamo je opet veliki favorit pa Rijeka, Hajduk i Osijek.


Prvi gost Rujevice je momčad Roberta Prosinečkog.


– Prosinečki je odličan trener, a ne znam koliko će uspjeti s novom momčadi koja je tek ušla u ligu. Rijeka je u toj utakmici veliki favorit i očekujem tri boda. I atmosfera na tribinama je dobra, nisam se nadao da će biti toliko gledatelja protiv Slavena. Navijanje je bilo odlično, dobar je to poticaj i za nove igrače – zaključuje Radović.