Košarka

NBA uvodi nove nagrade ove sezone, među njima i kristalnu kuglu nazvanu po prvom povjereniku lige

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Da je nagrada bila dodijeljena prošle sezone, osvojili bi je Phoenix Sunsi za učinak od 64-18 u 82 utakmice regularnog dijela sezone. Phoenix je kasnije ispao u doigravanju protiv od Dallas Mavericksa



ZAGREB Uprava sjevernoameričke profesionalne košarkaške NBA lige ove će sezone uvesti nekoliko novih nagrada od kojih je jedna za momčad koja bude najbolja nakon regularnog dijela sezone.


Nagrada u obliku kristalne kugle koja se sastoji od 82 ploče i ima bazu sa stupovima i krugovima koji simboliziraju dvije konferencije Istočnu i Zapadnu, nazvana je Maurice Podoloff Award, po prvom povjereniku NBA lige, a dodjeljivat će se najboljoj  momčadi nakon regularnog dijela sezone.


Da je nagrada bila dodijeljena prošle sezone, osvojili bi je Phoenix Sunsi za učinak od 64-18 u 82 utakmice regularnog dijela sezone. Phoenix je kasnije ispao u doigravanju protiv od Dallas Mavericksa.




U dosadašnjem dijelu sezone najbolje stoji Boston s omjerom pobjeda i poraza 20-5.


Osim ovog trofeja, NBA je odlučila uvesti još neke. Tako će Trofej Joe Dumars, nazvan po bivšem velikanu Detroit Pistonsa i članu Kuće slavnih koji je osvojio inauguralnu NBA nagradu za sportsko ponašanje 1995./96., biti dodijeljen igraču koji najbolje predstavlja ideale sportskog ponašanja na terenu.


Trofej Red Auerbach Trophy nazvan je po legendarnom treneru Boston Celticsa, a dobit će ga trener godine.
Trofej Twyman-Stokes odaje počast Twymanu, koji je podržao suigrača Mauricea Stokesa nakon što se ozlijedio u utakmici i kasnije obolio od encefalopatije. Taj će trofej biti dodijeljen NBA suigraču godine, a trofej prikazuje Twymana s rukom oko Stokesa koji ga vodi i podržava.