PROMJENE U VODSTVU CELTICSA

Nakon ispadanja iz doigravanja GM Celticsa dao otkaz, naslijedit će ga dosadašnji glavni trener

Luka Medak

Brad Stevens/Foto: REUTERS

Brad Stevens/Foto: REUTERS

Dosadašnji generalni menadžer Danny Ainge, kreator šampionske ekipe Celticsa iz 2008. godine, odlučio je povući se s pozicije koju je obnašao od 2003. godine i otići u mirovinu. Osim toga, ni glavni trener Brad Stevens više neće voditi momčad, nego će preuzeti, između ostalog, Aingev posao kao predsjednika košarkaških operacija.



RIJEKA Nakon što su u utorak ispali iz doigravanja četvrtim porazom u pet utakmica od Brooklyn Netsa, Boston Celticsi nisu dugo čekali da se okrenu budućnosti.


Dosadašnji generalni menadžer Danny Ainge, kreator šampionske ekipe Celticsa iz 2008. godine, odlučio je povući se s pozicije koju je obnašao od 2003. godine i otići u mirovinu. Osim toga, ni glavni trener Brad Stevens više neće voditi momčad, nego će preuzeti, između ostalog, Aingev posao kao predsjednika košarkaških operacija te će zajedno s upravom tražiti novoga trenera.


– Voditi ovu organizaciju mi je bilo jedno od najvećih uzbuđenja u životu. Uživao sam radeći rame uz rame s Bradom Stevensom otkako je ovdje i siguran sam da Celticsi nisu mogli doći u bolje ruke. Zahvalan sam vlasništvu kluba, svim svojim kolegama i najboljim navijačima na svijetu što su bili dio mog puta – oprostio se Ainge.




Wyc Grousback, jedan od vlasnika Celticsa, smatra da je Stevens pravi odabit da naslijedi Aingea.


– Bio je to prirodan sljedeći korak. S nama je proteklih osam godina i ima izvanredan košarkaški um, zbog čega želimo da nas vodi u novu eru košarke Boston Celticsa – izjavio je Grouseback.


– Zahvalan sam vlasništvu i Dannyju Aingeu što su mi povjerili ovaj posao. Uzbuđen sam oko ove nove uloge, a prvi posao će mi biti naći našeg novog trenera. Volim Celticse i znam da je velika čast, ali i odgovornost raditi ovaj posao. Dat ću sve od sebe da dovedem momčad u poziciju da se može natjecati za nove naslove – rekao je Brad Stevens.