Problemi sa suđenjem

Nakon Hajduka oglasio se i HNS, a Bruno Marić će sutra održati izvanrednu presicu

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Ranije u utorak je Hajduk na svojoj digitalnoj platformi Hajduk TV objavio snimke komunikacije VAR sobe i suca Jovića



ZAGREB Hrvatski nogometni savez (HNS) najavio je kako će podnijeti prijavu nadležnim državnim tijelima od kojih očekuje da istraže te utvrde tko je, kako i zbog čega neovlašteno skinuo, zlonamjerno obradio i dostavio medijima audio snimke komunikacije između VAR sobe i glavnog suca na utakmici 24. kola HNL-a između Varaždina i Hajduka.


Ranije u utorak je Hajduk na svojoj digitalnoj platformi Hajduk TV objavio snimke komunikacije VAR sobe i suca Jovića iz koje bi se moglo zaključiti kako se nije moglo utvrditi je li se u 78. minuti igrač Hajduka Filip Uremović nalazio u zaleđu u akciji koja je rezultirala pogotkom Marka Livaje. No, pogodak je ipak poništen iako ga je glavni sudac utakmice Jović prvotno priznao.


Iz Hajduka su stoga zatražili pojašnjenje te situacije od predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brune Marića.




Također, Hajduk je u svom zahtjevu upućenom Komisiji nogometnih sudaca HNS-a zatražio i pojašnjenje situacije iz 40. minute kada je Varaždin postigao pogodak za 1-0 kao i one iz 61. minute u kojoj je vidljivo kako je igrač Varaždina dotaknuo rukom loptu u svom kaznenom prostoru, ali nije dosuđen kazneni udarac za Hajduk.


“Hrvatski nogometni savez upoznat je s objavom audio snimki komunikacije između VAR sobe i glavnog suca na utakmici Varaždin – Hajduk te je odmah zatražio očitovanje Komisije nogometnih sudaca kao neovisnog tijela HNS-a.


Savez će također podnijeti prijavu nadležnim državnim tijelima od kojih očekujemo da istraže te utvrde tko je, kako i zbog čega navedene snimke neovlase nije moglo šteno skinuo, zlonamjerno obradio i dostavio medijima. Nakon dobivenog očitovanja te povratne informacije od nadležnih tijela, Savez će o zaključcima obavijestiti zainteresiranu javnost”, stoji u priopćenju HNS-a dok će Bruno Marić održati konferenciju za medije u srijedu.