SP u Kataru

Najveća zvijezda SAD-a ipak će biti spremna za osminu finala, igrač hrvatskih korijena se oporavio u pravo vrijeme

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Pulišić je u posljednjem dvoboju u skupini postigao pogodak za pobjedu reprezentacije SAD-a protiv Irana (1-0), ali je pritom dobio udarac u zdjeličnu kost od iranskog vratara Alireze Beiranvanda te je na poluvremenu te utakmice ostao u svlačionici



DOHA Najveća zvijezda američke nogometne reprezentacije, 24-godišnji veznjak hrvatskog podrijetla Christian Pulišić, bit će spreman za subotnji dvoboj osmine finala protiv Nizozemske, objavili su iz Američkog nogometnog saveza u petak.


Pulišić je u posljednjem dvoboju u skupini postigao pogodak za pobjedu reprezentacije SAD-a protiv Irana (1-0), ali je pritom dobio udarac u zdjeličnu kost od iranskog vratara Alireze Beiranvanda te je na poluvremenu te utakmice ostao u svlačionici. Sve do petka poslijepodne njegov je nastup u osmini finala bio pod upitnikom.


Američki izbornik Gregg Berhalter je dan uoči dvoboja na konferenciji za medije rekao da se Pulišićevo stanje popravilo u odnosu na prijašnje dane. No, Amerikanci će vjerojatno morati u borbu s Nizozemcima bez prve napadačke opcije Josha Sargenta, koji je u dvoboju s Irancima ozlijeđen kad je nezgodno doskočio na loptu.




“Što se tiče Christiana, optimisti smo. Kod Sargenta je manje izgleda. No, vidjet ćemo. Probat će trenirati pa ćemo vidjeti kako će se osjećati”, izjavio je Berhalter te dodao:


“U ovoj fazi, ako možeš podnijeti bol, onda to učiniš i igraš. Uvjeren sam da će i oni tako razmišljati.”


Utakmica Nizozemske i SAD-a prvi je dvoboj osmine finala, a bit će odigran u subotu, s početkom u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu, na stadionu Khalifa International u Al Rayyanu.