DOMAGOJ PAVIČIĆ

Najbolji igrač i dvostruki strijelac za Rijeku u golijadi protiv Istre: “Ne treba se zamarati s naslovom prvaka”

Denis Frančišković

Domagoj Pavičić i Robert Murić/Foto: M. LEVAK

Domagoj Pavičić i Robert Murić/Foto: M. LEVAK

Znam da se momčad počinje stvarati od obrane. Pogreške treba ispravljati, ali dobre stvari zadržati - kaže ubojiti veznjak Bijelih



RIJEKA Nogometaši Rijeke ne posustaju. Nakon što su matirali Hajduk na Poljudu (1:2) i otišli na stanku kao vodeća momčad, isto su učinili i nakon Drosine. Ovaj put puno upečatljivije i dojmljivije (3:6) protiv ipak u ovom trenutku »nedorasle« Istre 1961. I koliko god pobjeda Puljana nad Osijekom izgledala upozoravajuća.


Momčad Gorana Tomića jednostavno je imala svoju večer, Noći istarske Sergija Pavata navijačima su odlično »sjele«, igračima isprale svu gorčinu ne tako davnog posrtaja u polufinalu Kupa koji je predstavljao popriličnu senzaciju. Prošle subote lažnu nadu u senzaciju probudio je Da Silva vodećim domaćim golom, nitko nije mogao niti slutiti da će »nevera s Kvarnera« potom pokerom golova slomiti domaće nade i čitavu njihovu taktiku. Bijeli su jednostavno ubacili u dvije brzine više, istina pomogli su im i samo Puljani, ali vidjelo se odmah da se teško mogu obraniti kada riječka momčad u završnici dolazi i sa šest, sedam igrača.


– Start iz minusa nam u zadnje vrijeme spada pod normalno, ha, ha… – kaže u šali Domagoj Pavičić, organizator igre Bijelih, najbolji igrač utakmice i dvostruki strijelac. – Primimo gol, ali ne potonemo. Igramo i dalje svoju igru. Kad smo zabili prvi, sve se jednostavno otvorilo. Najbitnija u cijeloj priči su tri boda i da ovako samo nastavimo dalje.




Ipak, mnogi se pitaju, posebno navijači bez obzira na sve gušte, kakva je ovo Rijeka. Dosad nije viđena…


– Jednostavno tako se dogodilo zadnjih nekoliko utakmica. Znam samo da igramo svoju igru. U obrani nam je valjda došao takav period kad protivniku svaka lopta ulazi. Dobro izgledamo, jedino da popravimo defenzivu.


Raznovrsnost


Brojke kažu, ovo je jedna od najefikasnijih, ali i ona Rijeka koja prima najviše golova.


– To je statistika, ali dok se skupljaju bodovi, nećemo se previše žaliti. Znam da se momčad počinje stvarati od obrane. Mi smo mlada momčad i treba vremena da sve savršeno štima. Ali vjerujem da smo na dobrom putu. Pogreške treba ispravljati, ali dobre stvari zadržati.


Na Drosini Selahi i Pavičić odnijeli su ključnu prevagu u sredini i pripremi napada.


– Na tim utakmicama najvažnije je pokupiti što više tih drugih, odbijenih lopti. Dobro smo to kontrolirali cijelu utakmicu, otvorilo se i dominirali smo u svakom dijelu terena, ne samo u sredini. Protiv Gorice smo stali s igračem više i umalo nam se to osvetilo.


Rijeka zabija i kad nema Abassa, kad Drmić nije u prigodi, kad Obregon još uvijek traži formu… Što bi bilo tek da su oni bili pravi?


– A tko to zna, dobro je da smo raznovrsni, zabija i Ampem i Abass, Drmić, tu sam sada i ja. Dobro je da se i vezni igrači priključuju realizaciji.


Pavičić je zabio četiri gola ovog prvenstva i dojam je da igra ponajbolji nogomet otkad je u Rijeci.
– Krenulo me je, ali ne volim previše o sebi. Odlično se osjećam na travnjaku, smiren sam i pun samopouzdanja. Zadovoljan sam. U čemu je možda tajna? Možda mi je najviše trebalo povjerenje trenera. Onda je lakše dati sve od sebe pogotovo kad se dobije prilika u više utakmica.


Iskoristiti raspored


Odlazak na stanku s pogledom na ostatak prvoligaškog društva svakako je poseban užitak. I onda se lakše posvetiti nastavku prvenstva.


– Ugodno je i nekako smo svi zadovoljniji. Tako je bilo i nakon Poljuda. Sad ćemo se odmoriti dva dana, a onda opet trening i rad. Na vrhu smo mirni i imamo dva tjedna da se dobro pripremimo za Dinamo. Dobra unutrašnja energija? Svakako, mislim da se vidi to i na terenu. Bez dobre atmosfere i zajedništva ne može se niti napraviti dobar rezultat. Karakter pokazuju i to vraćanjem iz minusa. Dečki stvarno super rade od prvog do zadnjeg.


Ostatak konkurencije osim Modrih, Hajduk i Osijek?


– Hajduk jako dobro gura, dobro su se pojačali i zaoštrili borbu za vrh. Osijek je standard od prošle sezone i baš je dobro što je prvenstvo tako zanimljivo. Malo su bili u nekoj krizi, ali »okrenuli« su Goricu i nastavili s pobjedama.


Rijeka ima već u ovom trenutku dobru poziciju da polovinu prvenstva zaključi s rezultatima iznad očekivanja. Jedanaest je utakmica, od toga sedam domaćih. Dinamo, Osijek i Hajduk pritom dolaze na vruću Rujevicu…


– Imamo dobar raspored i sigurno je lakše igrati doma pred svojim gledateljima. No, mi smo pokazali da smo jako dobri i vani. Uzeli smo sedam bodova sa zadnja tri gostovanja. Ostaje žal za remijem protiv Dragovoljca jer smo bili puno bolji. Uz to zadnje tri utakmice igramo doma i to bi trebalo iskorisiti na najbolji mogući način.


Može se li već sada donekle osjetiti da bi ovo mogla biti Rijekina nova, prava sezona?


– Prognoze su nezahvalne, ja idem po onoj malo, pomalo pa ćemo na kraju podvući crtu. Treba zadržati kontinuitet pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Vidjet ćemo kakvi ćemo biti do nove godine. Ne treba se zamarati s nekim stvarima poput naslova. Imamo svoj put na kojem je najvažnije da gledamo kako mi sami izgledamo – zaključuje Pavičić sa zasluženog odmora iz svog Zagreba.


Dinamo nikad nije loš

Nakon stanke na Rujevicu dolazi Dinamo. Nakon dužeg vremena treba očekivati pravi derbi.


– Nakon što dva dana odmorimo glavu od nogometa imamo desetak dana da sve proanaliziramo i taktički pripremimo. Očekujem pravi derbi i velik broj navijača. Ne prihvaćamo da je itko na Rujevici favorit. Dinamo je demantirao kritičare protiv Genka? Dinamo nije nikad loš, svakom se dogodi loša utakmica, dvije. Za mene je Dinamo jako dobra momčad, i nema se tu što pričati. Dinamo je uvijek Dinamo. Oni su i dalje prvi favoriti za naslov i najbolja momčad u Hrvatskoj. Njima kad i odu dva, tri igrača dođu opet jednako dobri. Tu nema potcjenjivanja – tvrdi Pavičić.