Najavljeno

Na Kantridi počinje Otvoreno ljetno prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu

Ivana Vaupotić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

U srpnju će uslijediti još dva natjecanja u skokovima u vodu



Na bazenu za skokove u vodu na Kantridi bit će živo tijekom idućih dvadesetak dana. Sutra počinje Otvoreno ljetno prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore, od 12. do 15. srpnja u Rijeci će se održati Otvoreno prvenstvo Hrvatske za Mastere, a sve će završiti Europskim juniorskim prvenstvom, koje je na rasporedu od 19. do 25. kolovoza.


Na Otvorenom ljetnom prvenstvu Hrvatske u skokovima u vodu nastupit će 160 natjecatelja iz 18 klubova i osam zemalja.


Dobri domaćini


– Zadovoljni smo odazivom, kao i činjenicom da će se prvenstvo 12. put održati u Rijeci. To dovoljno govori o tome kakvi smo domaćini.




Ovo natjecanje je svojevrsna uvertira u Europsko juniorsko prvenstvo, koje je dokaz da smo osim na domaćem planu dobri domaćini i na međunarodnoj razini.


I ove godine će se u Rijeci održati i Otvoreno prvenstvo Hrvatske za Mastere, odnosno prvenstvo veterana, na koje dolaze natjecatelji od 18 do 82 godine starosti iz cijele Europe, a koje je dokaz da se sportom možemo baviti bez obzira na životnu dob – poručila je Dorotea Pešić-Bukovac, predsjednica Kluba skokova u vodu Primorje 2010.


Konferenciji za novinare u Trofejnoj sali bazena na Kantridi prisustvovali su i Andrija Crnić, glavni trener Primorja 2010, te Jim McNally, predsjednik Saveza Velike Britanije za Master skokove u vodu.


Šestero predstavnika Primorja


Primorje 2010 imat će šestero predstavnika na Otvorenom ljetnom prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore, mlađe kadete Tonija Miloša i Klaru Germek, kadete Lanu Jambrović, Niku Kadijević i Antonija Antića te mlađu juniorku Marinu Miškić.


– Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske nastupit će predstavnici Francuske, Velike Britanije i Austrije, oni će nastupiti i na Europskom juniorskom prvenstvu, što će i našim natjecateljima biti dobra prilika da vidimo gdje se nalazimo u odnosu na europski vrh.


Naš klub, nažalost, neće imati predstavnika na EP-u, ali nastavit ćemo se truditi i raditi kako bismo mogli konkurirati za reprezentaciju.


No, vjerujemo da predstavnici našega kluba mogu osvojiti neke od medalja u konkurenciji prvenstva Hrvatske. Tijekom ova tri natjecanja našim će bazenom proći oko 600 natjecatelja, što je jako velika promocija našeg sporta, kluba, Rijeke, ali i Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza, koji su nam jako velika podrška – rekao je Andrija Crnić, glavni trener Primorja 2010.


Pozitivna atmosfera i druženje


Otvoreno prvenstvo Hrvatske za Mastere slovi kao natjecanje koje uvijek prate pozitivna atmosfera i druženje svih natjecatelja, bez obzira na godine.


– Sport nema granica i podjela na godine, a Masters je prilika svima da se uključe u sport, ostanu u formi i na taj način se brinu o svojem fizičkom, ali i mentalnom zdravlju.


Prije pet godina na prekrasnom bazenu Kantrida na Mastersu je sudjelovalo više od 100 natjecatelja, stvorila su se nova prijateljstva i svi smo se jako dobro zabavili. Pridružite nam se i idućeg tjedna, jamčim vam dobro natjecanje i zabavu – zaključio je Jim McNally.