TEŽAK POSAO ZA CRIKVENIČANKE

Murvica večeras nastavlja borbu za ostanak u Prvoj ligi rukometašica, pobjeda protiv Sesveta jedina opcija

Valentina Prokić

Rea Jelenović/M. GRACIN

Rea Jelenović/M. GRACIN

Murvica mora pobijediti Sesvete, a zatim čekati ishode utakmica koje njihove večerašnje protivnice igraju protiv Dugog Sela (2. lipnja) i Sinja (5. lipnja).



RIJEKA Rukometašicama Murvice ostale su još dvije utakmice do kraja sezone u Prvoj ligi, a situacija u kojoj se nalaze sve je samo ne zavidna. Naime, ako i večeras pobijede Sesvete (20 sati), pa čak i Lokomotivu u gostima idućeg vikenda, što bi bilo veliko iznenađenje, rukometašice iz Crikvenice ne ovise same o sebi, već o raspletu utakmica koje igra njihov večerašnji protivnik. Murvica se nije trebala naći u ovakvoj situaciji, no četiri uzastopna poraza, od Splita (25:27), Osijeka (23:34), Dalmatinke (31:32) i Koke (28:29), gurnule su ekipu iz Crikvenice u najopasniju zonu.


– Teško je sad reći zašto smo imali toliko poraza u nizu. Pritisak na djevojke bio je velik, imali smo dosta ozlijeđenih igračica, a time i smanjenu rotaciju. Da smo uspjeli pobijediti Koku, siguran sam da bi sve bilo drugačije. Nakon tog nesretnog poraza još smo više psihički pali, a pritisak je samo rastao – mišljenja je trener Murvice Ramiz Džekić.


Teoretske šanse još uvijek postoje, Murvica mora pobijediti Sesvete, a zatim čekati ishode utakmica koje njihove večerašnje protivnice igraju protiv Dugog Sela (2. lipnja) i Sinja (5. lipnja).




– Moramo pobijediti Sesvete, tu nema nikakvih kalkulacija. Protiv Lokomotive ne možeš očekivati da ćeš osvojiti bodove, ali lopta je okrugla. Čekamo rasplet utakmica koje Sesvete još moraju odigrati. Moram reći da i dalje nismo kompletni, još uvijek imamo ozlijeđenih igračica, ali kažu da se bez onoga koga nema može i mora pa ćemo i mi večeras tako. Nemamo izbora, moramo dati sve od sebe i nadati se najboljem – zaključio je Džekić.