NEVJEROJATAN NIZ HRVATSKOG PARA

Može li ih itko zaustaviti? Nikola Mektić i Mate Pavić 17. uzastopnom pobjedom osigurali finale Toronta

Hina

Mate Pavić i Nikola Mektić/Foto REUTERS

Mate Pavić i Nikola Mektić/Foto REUTERS

Bio je to 60. meč hrvatskog dvojca u ovoj sezoni, a u njemu su došli do 55. pobjede. Po 17. put u ovoj sezoni su za pobjedu morali slaviti u super 'tie-breaku' i po 16. put su izašli kao pobjednici.



TORONTO Olimpijski pobjednici u igri parova, Nikola Mektić i Mate Pavić ostvarili su 17. uzastopnu pobjedu i plasirali se u polufinale ATP turnira Masters 1000 serije u Torontu, gdje su u četvrtfinalu svladali Nizozemca Matwea Middlekoopa i Australca Lukea Savillea sa 6-3, 6-7 (6), 10-7.


Bio je to 60. meč hrvatskog dvojca u ovoj sezoni, a u njemu su došli do 55. pobjede. Po 17. put u ovoj sezoni su za pobjedu morali slaviti u super ‘tie-breaku’ i po 16. put su izašli kao pobjednici.


Najbolji par svijeta od 12. finala u ovoj sezoni dijeli još samo jedna pobjeda, a morat će je ostvariti protiv Nijemca Kevina Krawietza i Rumunja Horije Tecaua koji su u Torontu u statusu četvrtih nositelja.




Za plasman u polufinale Krawietz i Tecau su svladali Rusa Aslana Karaceva i Srbina Dušana Lajovića sa 6-3, 3-6, 10-3.


U igri za polufinale je još jedan hrvatski tenisač, srebrni iz Tokija Ivan Dodig. S novim partnerom, Indijcem Rohanom Bopannom, u četvrtfinalu će igrati protiv trećih nositelja, Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.