Druga Bundesliga

Morao je podnijeti ostavku zbog krivotvorene potvrde o cijepljenju, a sada ga je Njemački nogometni savez dodatno kaznio

Hina

Markus Anfang/Foto REUTERS

Markus Anfang/Foto REUTERS

U studenom prošle godine otkriveno je kako su Anfang i njegov pomoćnik Florian Junge koristili krivotvoreni certifikat o cijepljenju. Kada je afera buknula u javnosti, Anfang i Junge su podnijeli ostavke, a DFB je pokrenuo istragu.



BERLIN Njemački nogometni savez (DFB) suspendirao je na godinu dana bivšeg trenera Werdera Markusa Anfanga nakon što je otkriveno kako je koristio lažnu covid potvrdu.


U studenom prošle godine otkriveno je kako su Anfang i njegov pomoćnik Florian Junge koristili krivotvoreni certifikat o cijepljenju. Kada je afera buknula u javnosti, Anfang i Junge su podnijeli ostavke, a DFB je pokrenuo istragu.


Disciplinsko tijelo DFB-a je nakon provedene istrage suspendiralo Anfanga do 20. listopada ove godine, a mora platiti i kaznu od 20.000 eura, objavio je DFB.




Kažnjen je i njegov pomoćnik. Izrečena mu je desetomjesečna suspenzija i novčana kazna od 3.000 eura.


U cijeli slučaj se uključilo i državno tužiteljstvo, pa Anfangu sada prijeti i sudski postupak. Naime, 47-godišnji trener je navodno sudjelovao na događajima na kojima su smjeli biti samo cijepljeni.


Anfang je preuzeo Werder u lipnju prošle godine i pod njegovim vodstvom je klub iz Bremena u 14 susreta upisao pet pobjeda, četiri remija i pet poraza.


Tijekom karijere vodio je i Darmstadt, Koln i Kiel.